Musting ootab käsipallikoondiselt hingestatud tegevust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti käsipallikoondise peatreener Kalmer Musting.
Eesti käsipallikoondise peatreener Kalmer Musting. Foto: Sille Annuk

Eesti meeste käsipallikoondis kohtub sel nädalal Euroopa meistrivõistluste valiksarjas kahel korral Makedooniaga. Neljapäeval ollakse eesti aja järgi kell 18.30 vastakuti Skopjes ja laupäeval kell 19.10 Põlvas Mesikäpa Hallis.

Eestlased on seni pidanud 3. valikgrupis kaks mängu. Avamatš nimeka Norra vastu kaotati kodus 25:33, kuid Belgiast saadi võõrsil jagu 29:24. Makedoonia pole valikturniiri veel alustanud.

«Me suutsime esimesest kahest mängust võtta ühe võidu, mis oli pea maksimum,» oli Eesti koondise peatreener Kalmer Musting hetke punktisaagiga rahul. «Siiski ei avanud me täit potentsiaali. Makedooniaga matšidest tahakski näha meestelt hingestatud võitlust ja tugevat tööd. Tabeliseisuga jään siis rahule, kui teenime nende kahe mänguga kaks punkti lisaks.»

Mustingu meelest liigub koondis õigel teel. «Norra vastu ei saanud me ennast korralikult käima, kuid teine poolaeg Belgias oli juba samm edasi,» meenutas koondise loots. «Pealegi saime võõrsil võidu, mis pole meie jaoks kuigi igapäevane nähtus.»

Musting pidi enne eesseisvaid duelle tegema koondises mõned vangerdused. Kannavigastuse tõttu jääb koju Janar Mägi ning paremat mänguvormi otsima Eduard Makejev. «Mägil on küll trauma ja Skopjesse mees ei lenda, kuid loodetavasti pääseb ta Põlvas jälle platsile,» säilitas Musting optimismi. «Makejev aga tunnistas ise, et on treeninud üle ning seetõttu pole ta hetkel kõige paremas hoos. Samuti ei saa ma arvestada Kristjan Muugaga, kes on vigastuse tõttu võib-olla hooaja lõpuni rivist väljas.»

Nimetatud meeste asemel said koondisekutse tänavu A.S.E. Doukasega Meistrite liigaski osalenud Sten Toomla ja 17-aastane Mikk Pinnonen Tallinna Käsipallikoolist. «Toomlat tahan kasutada äärel või taga,» rääkis Peatreener. «Pinnonen on sellise taseme jaoks küll noor, ent algus tuleb ju teha.»

Mustingu hinnangul on Makedoonia käsipallis tuntud tegija. Mullu kaotas Põlva Serviti Skopje HC Vardarile eurosarjas, tänavu tabas sama saatus Chocolate Boysi.

«Makedoonia meeskond baseerub kahele Skopje klubile HC Vardarile ja Metallurgile,» selgitas ta. «Ühest klubist on neil koondises kuus ning teisest viis mängijat. Seega on nende suureks trumbiks hea kokkumäng. Kui siia lisada Zagrebi Croatias palliv staar Kirill Lazarov, siis saamegi tugeva löögirusika.»

Enne sõitu Skopjesse uuris Musting Makedoonia ja Austria vahelise sõpruskohtumise videolinti.

«Nad on hästi komplekteeritud, kogenenud ja võimsad, kuid ega nad muidu poleks ju MM-valikturniiril olümpiahõbeda Islandi üle parda surunud,» arutles ta. «Siiski on nad lõunamaalastele omaselt emotsionaalsed. Seega peame kohe alguses oma mängu käima saama ja selle neile peale suruma, mis lükkaks nad vaimselt välja. Kuna nad teevad palju vahetusi, siis peame üritama neid murda kiirrünnakutega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles