Saage: kui ma hakkama ei saa, võetakse uus mees asemele

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristo Saage korvi alt endast pikemate grusiinidega heitlemas.
Kristo Saage korvi alt endast pikemate grusiinidega heitlemas. Foto: Raigo Pajula

Eesti korvpallikoondise debütant Kristo Saage on kiiresti tõusnud üheks meeskonna oluliseks lüliks – mängujuhi kohal annab ta Sten-Timmu Sokule vajalikke puhkuseminuteid, alahinnata ei saa tema rolli ka meeskonna võitlusvaimu tekitamisel.


Saage tunnistab, et peatreener Tiit Soku plaan kasutada teda mängujuhina tuli üllatusena. «Päris harjunud ma selle positsiooniga pole, tunnen end veel veidike ebamugavalt,» sõnas 26-aastaselt riigi esindusmeeskonda jõudnud mees. «Mängujuhil on platsil palju rohkem tegemist kui viskaval tagamehel. Aga mis siin ikka – kui hakkama ei saa, võetakse järgmine aasta uus mees. Praegugi on Timmu meil ikka number üks ja mina pean talle andma puhkuseminuteid.»

Koondise särgis platsil olles juhatab aga Saage vägesid sama häälekalt nagu kogenud mängujuht. «Ilmselt tuleb see klubikorvpallist külge jäänud vanast harjumusest. Tegelikult pole ma ju siin meeskonnas mingi kamandaja, olen alles kollanokk. Kõrval on hoopis kogenumad koondislased,» rääkis ta tagasihoidlikult ja kinnitas, et viskenälga ta oma rollis ei tunne. «Mängujuhina saab ka visata.»

Eesti koondise abitreener Gert Kullamäe tõstis aga Saage puhul esile just tema häälekust ja sellega kaasnevat positiivsust. «Saage saab platsil väga hästi hakkama, kuid sugugi väiksem pole tema osa ka riietusruumis. Ta on mees, kes ütleb ka teistele: davai, lähme nüüd ja paneme!» iseloomustas Kullamäe.

Viimastel aastatel Rakveres mänginud, ent möödunud hooaja keskel KK Kaunase särgi selga tõmmanud Saage jaoks tähendavad koondisemängud kohanemist uue kvaliteediga. «Tempo on siin tõesti kõva, kuid kõige hullem pole – saan hakkama,» kinnitas ta. «Treener on ütelnud, kui tunnen, et ei jõua, tuleb kohe märku anda. Vahetuse küsimine pole ju mingi häbiasi.»

Just vastupidavust võibki Saagel nappida, eelmistel suvedel pole ta pidanud tõsiselt treenima. «Viimati harjutasin suvel nii vara noorte koondiste ajal,» meenutas ta. «Aga tänavuse suve vastu pole mul mitte midagi. Kõik sobib!»   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles