Algas registreerimine 5. Tartu rulluisumaratoni lastesõitudele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Rulluisumaraton. Lastesõidu stardi eel.
Tartu Rulluisumaraton. Lastesõidu stardi eel. Foto: ANDRES EHRENPREIS/PM/SCANPIX BALTICS

Tänasest on www.tartumaraton.ee leheküljel avatud registreerimine laupäeval toimuvatele Tartu rulluisumaratoni lastesõitudele.



Internetis saab end kirja panna reede õhtul kella 17ni. Kel see mingil põhjusel tegemata jääb, saab üritusele registreeruda ka vahetult enne TILLUsõitu ja MINImaratoni rulluisumaratoni võistluskeskuses.

SEB 5. Tartu Rulluisumaratoni lastesõidud toimuvad laupäeval, 13.augustil.
Koolieelikuid oodatakse 500 m pikkuse TILLUsõidu starti kell 16  ning kooliealisi lapsi 3,4 km pika MINImaratoni rajale kell 16.30.
Lasteüritustel võitjaid ei selgitata, lõpetajaid ootavad finišis diplom ja medal. Lisaks saavad kõik lõpetajad toreda võimaluse südasuvel ka jääle uisutama minna – lastesõitude medali omanikku ootavad tasuta jääpilet ja uisud liuglemiseks Lõunakeskuse liuväljal 13. või 14. augustil!

Vahetult enne lastesõite toimub maratoni võistluskeskuses ka Hawaii Expressi rulluisukool. Uisutamisalaseid näpunäiteid jagab treener Tõnis Tali. Koolitus on tasuta, registreerimiseks saata e-meil koos osaleja nime ja vanusega aadressile tartumaraton@tartumaraton.ee. Möödunud nädalavahetusel käis maratonieelses rulluisukoolis Tartus ja Tallinnas uusi teadmisi nõutamas  ligi poolsada last. «Suur rõõm oli taaskord näha väikeseid entusiastlikke spordisõpru rullidel veeremas. Ning aktiivset huvi rulluisutamise vastu ei näidanud üles vaid lapsed – ka mitmed kaasas olnud vanemad osalesid koolitunnis vägagi pühendunult,» rõhutab selliste koolituste olulisust kahel järjestikusel aastal maratonieelseid uisukoole
läbi viinud Tali.

Tartu Rulluisumaraton on kogupereüritus, kus tegevust leiab igaüks.
Laupäeval, 13.augustil toimub lisaks lastesõitudele ka põnev rulluisusprindi võistlus. Soovijatel on seega igati hea võimalus tulla lapsi innustama ja sprindisõitjatele kaasa elama. Mõlemal maratonipäeval on üritusel kohal ka SA TÜ Kliinikumi Lastefond, kelle telgis saab koos Mõmmikuga mängida, joonistada või muud põnevat ette võtta. Telgis tegutseb ka lastehoid, kuhu vanemad saavad lapsed jätta, et ise rahuliku südamega rajale minna. Esmakordselt on sel aastal Lastefondi telk ka ametlikuks kohtumispaigaks kaduma läinud lastele ja nende vanematele.

Tartu Rulluisumaratoni lastesõidud on aasta-aastalt toonud rajale üha rohkem noori rullisõpru. Nii TILLUsõidu kui ka MINImaratoni osalejate arvud on alates esimesest toimumisaastast stabiilselt kasvanud. Esimesel toimumisaastal oli stardis üle saja lapse, 2010. aastal neljandat korda toimunud üritusel aga juba enam kui 300 aktiivset osalejat. Kõige noorem senini lastesõitudel startinu on kõigest kahe aastane.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles