Peaproov lõhkus võitudest tekkinud uneluse

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii nagu pildil on Rain Veideman Tšehhi meeste piiramisrõngas, jäi eile Jõhvis peetud kohtumises kogu Eesti koondis vastasega hätta.
Nii nagu pildil on Rain Veideman Tšehhi meeste piiramisrõngas, jäi eile Jõhvis peetud kohtumises kogu Eesti koondis vastasega hätta. Foto: Liis Treimann

Ei saa me läbi Taltsita – nii võiks võtta kokku Eesti korvpallikoondise eilse kaotuse Tšehhile. Õnneks polnud sel mängul suurt kaalu, tegemist oli viimase kontrollmänguga, kus allajäämisest võib otsida isegi positiivseid mõjusid.

«Tänane mäng oli hea äratus. Me pole nii viletsad, et ei suudaks mängu käigus oma tegutsemist parandada, aga me pole ka nii head, et kohe alguses vastasele antud 15-punktilist edu lõpus tagasi mängida,» sõnas Eesti koondise peatreener Tiit Sokk. «Meie jaoks ei ole kergeid vastaseid, peame iga meeskonna vastu kõik 40 minutit maksimaalselt pingutama.»

Päev varem Raplas Tšehhist teerullina üle käinud Eesti jaoks algas eile Jõhvis peetud kohtumine justkui luupainaja: visked ei tabanud, esimese veerand­ajaga saadi lauast kätte vaid üks pall ning kogu meeskond tegutses uimaselt. Lisaks haigestunud Taltsi puudumisele ei suutnud tavapärast panust anda ka kapten Kristjan Kangur, kahe liidrita on aga Eestil raske midagi korda saata.

Kuigi teisel poolajal helistas lõpuks 22 punkti ja kaheksa vaheltlõiget kogunud Kristo Saage äratuskella, jäi sellest mängukäigu lõplikuks pööramiseks väheks. Eesti kaotas täismaja pealtvaatajate meelehärmiks 71:77.

«Me ei suutnud vastasele hooga peale minna – igatahes minu jalad olid täiesti pehmed ja mäng ei tulnud välja. Tunnen, et vedasin kaaslasi alt,» rääkis päev varem meeskonna parim olnud Kangur. Eile jäi ta 17 minutiga nullile. «Võib-olla on see kaotus hea, toob meid maa peale tagasi.»

Teine eilne nullipoiss, mängujuht Sten-Timmu Sokk tunnistas, et kaotada on alati halb, isegi sõprusmängus. Seda enam, et tegemist oli EMi B-divisjoni alagrupiturniiri mängude eelse viimase jõuprooviga. «Võimalik, et eilne suur võit avaldas tänasele algusele oma mõju,» mõtiskles ta.

Peatreenerist papa Soku sõnul lõid Tšehhid Eestit meie oma relvaga. «Nad kasutasid lühemat ja kiiremat koosseisu. Sellises mängus pidanuks Talts rohkem platsil olema ja Toome vähem,» selgitas Sokk. Paraku istus Talts pingiotsal tänavariietuses, Toome jäi aga kaitses korduvalt hiljaks ja oli visetel ebakindel.

Tiit Soku hinnangul oli eile meeskonna üheks suuremaks probleemiks rünnakul oma keskmängija leidmine. «Peame oma pika kiiremini üles leidma. Täna (eile – toim) ei tulnud see aga välja,» märkis peatreener. «Aga isegi sellises mängus leiab positiivset – kuna olime sisuliselt kahe põhitegijata, said mõned mehed tavalisest rohkem mänguaega.» Sokk pidas silmas Rain Raadikut ja Kaido Saksa, kes rassisid platsil 14 minutit.  

Eesti koondisel on seljataga raske periood – 15 päevaga kaheksa mängu, millest võideti kuus. Täna saavad mängijad puhata, homme kogunetakse aga taas treenima ja neljapäeval peetakse EM-valiksarjas esimene kohtumine Austriaga.

«Mängud näitasid, et meie tegutsemises on veel palju parandamist vajavaid pisivigu,» leidis Kangur ja lisas, et treeneritel on piisavalt aega, et järgmise vastase Austria mängupilt endale selgeks teha.

Sokk ennustas, et Tšehhi-sarnast vastast pole EM-mängudes oodata. Möödunud suvel saadi kaotused Austrialt ja Hollandilt ning just nendel on platsile saata hoopis võimsam eesliin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles