Eesti väravavaht Hollandi liigas: kaks mängu, null sisselastud palli

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Meerits Vitesse treeningul.
Marko Meerits Vitesse treeningul. Foto: vitesse.nl

Noor Eesti väravavaht Marko Meerits kuulus Hollandi jalgpalli kõrgliiga teises voorus Arnhemi Vitesse põhikoosseisu ning suutis teist kohtumist järjest oma värava puutumatuna hoida.

Avavoorus pärast hollandlasest puuriluku Eloy Roomi vigastust ootamatult platsile saanud ning mitmete korralike tõrjetega silma paistnud Meeritsal oli täna veidi lihtsam tööpäev. Nädal tagasi viigistas Vitesse Ado Den Haagiga 0:0, nüüd alistati VVV Venlo lausa 4:0. Meerits enda panust kolme punkti teenimisel üle ei tähtsustanud.

«Tegelikult mul väravas väga palju tööd ei olnudki. Lõpus pidin ühe korraliku tõrje tegema, kuid üldiselt oli olukord väravas rahulik,» kommenteeris 19-aastane Meerits enda sooritust. «Treener ka kiitis just kollektiivselt head mängu.»

Meerits avaldas, et kuna Roomi reievigastus on prognoositust pigem tõsisem, siis ilmselt astub just tema väravapostide vahele ka järgmisel nädalal, kui hooaja teises kodumängus minnakse vastamisi FC Utrechtiga.

Videot kohtumise parimatest hetkedest (selle hulgas Meeritsa hea tõrje) näeb siit.

Ragnar Klavani tööandja AZ Alkmaar jäi samal ajal võõrsil 0:2 alla Twentele. Klavan sai väljakule 68. minutil, selleks hetkeks olid kohtumise mõlemad väravad juba löödud.

Vitesse on parasjagu tabelis nelja punktiga kolmas ja AZ kolme silmaga neljas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles