Tippspordist puhkav Saue võitis kaks tiitlit

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eveli Saue
Eveli Saue Foto: Mihkel Maripuu

Möödunud hooaja lõpus tippspordist vähemalt ajutiselt taandunud Eesti parim laskesuusataja Eveli Saue püsib heas sportlikus vormis. Laupäeval võitis ta Eesti meistri tiitli suvebiatloni distantsivõistluses, eile aga mass-stardis.

Tõsi, Eesti koondise esinumbriks tõusnud Kadri Lehtla tegi rollerirajal peetud võistluses kaasa vaid esimesel päeval, eile konkureeris Saue peamiselt noorteklassi tüdrukutega. Justkui möödaminnes saavutatud kaks tiitlit ei pannud aga Sauet tõsise spordi juurde tagasitulekule mõtlema.

«Praegu on ka piisavalt huvitav. Pealegi ma ju tean, mida tipptasemel harjutamine tähendab,» sõnas Saue. «Tänane (eilne – toim) start oli hea indikaator, teist päeva järjest polnud võistlemine enam nii lihtne.»

Päris jõude pole Saue siiski oma suve veetnud. Kuigi ta käib iga päev Tartus tööl – esialgu olevat ta alles õpipoisi rollis, ent plaan on sellesse ametisse jäädagi –, jagub aega ka sportimiseks. Samuti on tal jätkunud aega tiirus püssiga märki lasta. Suur roll on Sauel ka elukaaslase Priit Viksi treeninguplaanide koostajana. Viksi treeneriks ta end aga nimetada ei soovi.

«Mulle pole vaja mingeid tiitleid,» sõnas ta, ent tunnistas, et satub mõnikord koos kaasaga ka harjutama. Kuid treeningud ja elukaaslase tippsportlase argipäeva lähedalt jälgimine ei tekita temas soovi ka ise sellele karussellile astuda.

Küsimuse peale, kas pärast pikki sportlasaastaid pole imelik niisama olla, kõlas kiire ja kindel vastus: «Ei ole! Üritan sellest kõigest eemal olla.» Kuid kolme talve pärast toimuvad Sotši olümpiamängud? «Praegu ma selle peale ei mõtle,» kinnitas Saue.

Tehvandil peetud võistlustelt noppis ühe kulla ka Viks. Eile mass-stardis ta kaasa ei teinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles