Tartu Rulluisumaraton tähistas juubelit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
5. Tartu Rulluisumaratoni põhisõit.
5. Tartu Rulluisumaratoni põhisõit. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Nädalavahetusel peetud SEB 5. Tartu Rulluisumaratonil tundsid sportlikust kogu pere üritusest rõõmu üle 1400 suure ja väikese rulluisusõbra.


Laupäeval peetud TILLUsõidul ja MINImaratonil osales 333 last ning 1. Tartu Rulluisusprindi rajal kihutas kokku 46 uisufänni. Pühapäeval toimunud põhisõidud lõpetas esialgsete andmete kohaselt 1040 aktiivse eluviisi harrastajat, neist 604 võtsid edukalt ette 42 km raja ning 436 nautisid sõitu 21 km pikkusel poolmaratonil.

SEB 5. Tartu Rulluisumaratoni võistluste direktor Kunnar Karu ütleb, et sel aastal esmakordselt kahele päevale jagunenud maratoniprogramm õigustas end igati. «Selline jaotus võimaldab igaks eraldi võistluseks paremini ettevalmistusi teha ning ka maratonile tulijatel pakutavast maksimaalselt osa saada,» sõnab Karu. Järgmisesse aastasse vaadates lausub ta, et tööd käivad selle nimel, et  põhisõidud sõidetakse Jõgeva-Tartu maanteel.


«Soovime viia maratoni raja Jõgevast Tartusse ning poolmaratoni raja Tabiverest Tartusse. Uuendus  pakuks mitmekülgsemat rada looduskaunil Vooremaa maastikul,» lisab Karu.

305 osalejat olid Tartu Rulluisumaratoni rajal esmakordselt. Samas aga oli 140 neid, kel selja taga kõik viis peetud maratoni. Kõigil viiel rulluisumaratonil osalenute pühendumust ja spordivaimu tunnustati eilsel maratonipäeval rulluisumaratoni hõbemärgiga. Hõbemärkide jagamise traditsioon käib kaasas kõikide Klubi Tartu Maraton rahvasprodiüritustega, kus viit osaluskorda jääb spordisõpradele meenutama hõbemärk, kümmet aga väärikas kuldmärk.

Esialgsete tulemuste kohaselt olid tänavu klubide arvestuse kolm parimat Schänkel/Simmons, Albe Team/Bont ning UUSMAA/ Rollerblade Team Estonia, firmadest aga Powerslide/Extreme Sport, SEB Pank ja Eesti Posti SK.

Teist aastat järjest peeti ka SEB 5. Tartu Rulluisumaratoni ja TriStar Estonia Triatloni raames ühisarvestust. Rulluisumaratoni 42 km  ja Triatloni 111 km pikkusel distantsil olid meeste arvestuse parimad  Emeri Lepp, Sulev Lokk  ja Raul Tomberg, naistest  aga Renna Järvalt, Eneli Vaasna ja Pille Muni. Poolmaratoni 21 km ning Triatloni 33,3 km rajal võitis meeste arvestuses Risto Pintmann, Kunnar Zirk´i ja Taago Hiiesalu ees. Naistest saavutas lühidistantside ühisarvestuses esimese koha Anette Raie, teine oli Brita Liivamaa ning kolmas Marleen Mõttus. Kokku osales ühisarvestuses 29 sportlast, neist 17 pikematel  ning 12  lühematel distantsidel.

Tartu Rulluisumaratonil osalesid spordihuvilised 16 riigist, kõige rohkem oli rajal väliskülalisi Lätist ja Venemaalt.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles