Mahhatškala Anži teeb Eto’st suurimat palka teeniva jalgpalluri

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samuel Eto'o
Samuel Eto'o Foto: SCANPIX

Itaalia meedia teatel sõlmib Milano Interi jalgpalliklubi ründaja Samuel Eto’o sel nädalal lepingu Venemaa klubi Mahhatškala Anžiga.

Anži on pärast uue omaniku Suleiman Kerimovi saabumist teinud mitmeid tähelepanuväärseid oste, kuid Eto’o hankimine oleks veelgi samm edasi, kirjutab The Times of India.

Anži maksab Interile ründaja eest 20 kuni 30 miljonit eurot, kuid tehingu juures on tähelepanuväärsem Eto’le pakutav palk. Ründaja hakkaks aastas teenima kuni 20 miljonit eurot, mis teeks temast suurima palgaga jalgpalluri maailmas.

Täna hommikul tegi Eto’o koos Interiga veel trenni, kuid väidetavalt läbib ta neljapäeval Roomas meditsiinilise testi, et siis juba Anžiga liituda. Tehing peaks avalikuks saama reedel.

30-aastane Eto’o on läbi aegade üks edukamaiad Aafrika jalgpallureid. Ta on kolmel korral võitnud Meistrite liiga, kolm korda Hispaania liiga ning korra Itaalia liiga. Kameruni koondise ridades on ta tulnud kahekordseks Aafrika meistriks.

Tuntumatest mängijatest kuuluvad praegu Anži ridadesse brasiillased Roberto Carlos, Jucilei ja Diego Tardelli ning Venemaa koondislane Juri Žirkov, kes veel hiljuti pallis Londoni Chelsea ridades.

Kindlasti võtab Eto’o Venemaale siirdudes ette paraja katsumuse. Ründaja on Itaalias mitmel korral kurtnud rassistliku käitumise üle. Venemaal tal kindlasti lihtsam olema ei saa. Anži ridadesse kuuluv Roberto Carlos on rassistlike Venemaa jalgpallifännidega juba mitmel korral kokku puutunud.

Teatavasti ei ole Anži tavapärane Venemaa klubi, meeskonna kodustaadion asub ebastabiilses Dagestanis ning seetõttu ei soovi paljud jalgpallurid meeskonnaga liituda.

Probleemile on leitud aga omapärane lahendus. Nimelt elavad ja treenivad Anži jalgpallurid igapäevaselt Moskvas ja lendavad seetõttu kodumängudele üle 1000 km.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles