Leho Pent sai universiaadil isikliku rekordiga kümnenda koha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leho Pent
Leho Pent Foto: Toomas Huik

Suveuniversiaadil Shenzhenis tegi väga korraliku võistluse kaalukatekoorias -85 kg võistelnud Leho Pent, saades kümnenda koha.

Kuna selles kaalukategoorias oli stardiprotokollis koguni 25 meest, Pendil asuda võistlustulle hommikul ja seda nõrgemas ehk  B-grupis.

Sellest hoolimata tegi Pent väga korraliku võistluse. Rebimise teisel katsel alistus 152 kg, mis tähistab mehe esimest täiskasvanute Eesti rekordit. Sellega sai ületatud Mikk Kasemaa nimel 2005. aastast olnud rekord 151 kg. Rebimise kolmas katse raskusel 155 kg seekord veel ei õnnestunud.

Tõukamine ei alanud Pendile nii, nagu mees oleks soovinud, sest algraskus 177 kg esimesel üritusel ei alistunud. Pent aga tundis endas jõudu tellida teiseks katseks kangile 180 kg ning see raskus ka alistus. Kolmandaks katseks palus mees panna kangile 192 kg, mis tähistanuks Eesti rekordit tõukamises. Sel korral jäi aga see raskus veel alistamata.

152 kg rebimises ja 180 kg tõukamises andsid kogusummaks 332 kg, need numbrid tähistavad ka Pendi isiklikku kogusumma rekordit. Tulemusega 332 kg sai Pent B-grupis esikoha.

Sinclairi punktitabeli alusel teenis ta 398,44 punkti, suurmeistri normist 400 Sp. jäi seekord lahutama vaid 1,56 punkti ehk 2 kg kogusummas.

-85 kg kaaluvate meeste õhtuses A-grupi võistluses tulid lavale 14 sportlast, kelle isiklikud rekordid kõik Pendi rekordist paremad. Ometi jäi seekord viiele sportlasele eestlase tulemus ületamatuks.

Seega sai Pent väga tugevas konkurentsis 25 sportlase seas 10. koha, millega võib võistluse igati kordaläinuks lugeda. Võistluse võitis Venemaa sportlane Rinat Kirejev kogusumma tulemusega 365 kg, teise koha saavutas hiinlane Shichong Zhang 353 kiloga ning kolmas oli Korea tõstja Jun Ho Ryu 351 kiloga.

Juba ülehomme on võistlustules Mart Seim, kes asub võistlema +105 kg kaaluvate meeste seas. Ühtlasi teeb Seim selle võistlusega oma rahvusvaheliste suurvõistluste debüüdi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles