Sprindis kaks eestlast pjedestaalil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

5. Tartu rulluisumaratoni ajal esimest korda peetud rulluisusprindi võistlusel osalesid kaheksa riigi uisutajad.


Esimeseks sõitis end ülekaalukalt Alfredo Moreno Venezuelast. Teine oli eestlane Kert Keskpaik ning kolmas Andreas Beetschen Saksamaalt. Naiste arvestuses võitis Jako­bine Wolf Saksamaalt Enel Kõrva ja sakslanna Sina Wal­deri ees.
Meeste sprindi parim Alf­redo Moreno ütles, et talle meeldib Eestis võistelda, ja lubas järgmisel päeval ka maratoni ära võita.

«Sprindivõistlus meeldis väga, saavutasin enda jaoks maksimumtulemuse. Alfredo Moreno on väga hea sprinter ja tema vastu head rohtu ei ole,» võttis võistluse kokku 1. Tartu rulluisusprindi meeste arvestuse kiireim eestlane Kert Keskpaik.

«Algusest peale oli selge, et Alfredo Moreno on täna teistest oma kiire sammuga üle,» lisas Keskpaik. Ta arvas, et kui Venezuela rulluisutaja vastu üldse mingit rohtu saab leida, siis tõusudel. Mujal ei olevat ülivõimsa lõunaameeriklase vastu midagi teha.

Rulluisusprint lisati maratoniprogrammi, et anda sportlastele võimalus osaleda tempokal alal ning pakkuda pealtvaatajaile vaatemängulist võistlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles