Vanem Piho hakkab nooremale õmblema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kail Piho
Kail Piho Foto: Toomas Huik

Kui tavaliselt on kahevõistleja Kaarel Piho võistlustel kolm aastat nooremale vennale Kailile koha kätte näidanud, siis elu esimesel individuaalsel MK-etapil oli seis vastupidine.


«Vend tuleb mul nüüd kombinesooni õmblema panna!» muigas Kail Piho, kes sai kokkuvõttes 44. koha. Vend Kaarel lõpetas temast viis kohta tagapool.



Parima esituse tegi Kail Piho hüppemäel, kus näitas 117,5-meetrist õhulendu ning läks murdmaarajale 27. positsioonilt. «Tegin elu parima hüppe – ja see näitas, et võimeid on küll.


Praegu on vanus alles 17 ka, et küll jõuab veel teha. Siin vennad panevad 30-aastaselt veel ka,» jätkas Piho, kes tahaks kahe aasta pärast ka murdmaapoole hüpetele järele aidata. Nädalavahetusel oli see tema jaoks täielik ebaõnnestumine.



«Võtsin sõidus kohe alguses tugevatele järele ja tõmbasin ennast sellega korraks kinni. Pärast sain rütmi jälle kätte, aga siis oli juba motivatsioon maas,» selgitas Kail Piho.



Kahevõistlejad ei saa oma taustajõududega just uhkustada. Peale vendade Pihode ja treener Petteri Kukkoneni ei kuulunud Kuusamos sinna kedagi. Hüppesuusad pidid mehed ise määrima, murdmaasuuskade eest hoolitsesid suusakoondise määrdemehed. «Endal oli siin nii palju lisategemisi, et võistluseks ei saanudki täiel määral keskenduda. Aga loodame, et tulemuste edenedes muutub ka see pool paremaks,» avaldas Kail Piho.



Võistluse võitis neljandana rajale pääsenud sakslane Ronny Ackermann. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles