Austria peatreener peab Eestit soosikuks

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neno Asceric
Neno Asceric Foto: Toomas Huik

Austria koondise peatreeneri Neno Ascerici arvates on homses Eesti ja Austria korvpallikohtumises soosikuks koduväljakul palliv Eesti.


Sellisele veendumusele jõudis ta pärast Eesti koondise tänavuste mängude videosalvestiste uurimist. «Teil on kiire ja agressiivne meeskond ning lisaks visatakse palju ja hea tabavusega kolmepunktiviskeid,» hindas ta. «Suur tähtsus on kaitsel ja üks ühe vastu tegutsemisel.»

Asceric kurtis, et mitmed mängijad loobusid koondist esindamast ja see sundis teda tegema panuse noortele palluritele. Koguni viis meest on sündinud 1990 või hiljem.

Samas on jätkuvalt meeskonnas 31-aastane mustanahaline Jason Det­rick, kes möödunud aastal valmistas eestlastele palju peavalu. Korvi all teeb aga mehetegusid alles 20-aastane Rasid Mahalbasic, kes igapäevaselt pallib Türgis Fenerbahce ridades.

«Hinge on selles meeskonnas küllaga. Selleta ei saaks nii noor meeskond mängidagi,» märkis Asceric.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles