Taaramäe kurtis tiimikaaslaste vähest abi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: Cofidis

Jalgrattur Rein Taaramäe (Cofidis) tegi rattaprofid.ee blogis kokkuvõtte Hispaania velotuuri 2. etapist.

Teist päeva järjest tiimikaaslasi arvustanud Taaramäe kirjutab: «Ilm oli kuum, spidokas näitas enamuse ajast üle 40 kraadi ja kohati oli tunne nagu saunas. Aga kuna tunne oli hea, siis oli kogu sõit puhas nauding. Alguses lasti jooksikud minema ja edasi oli sõit easy. Juua sain nii palju kui vaja, tänud kolleegidele! Kõige ärevam moment oli kui tehnika jupsis, kuid seda ei saa ajada mitte materjali kaela, vaid siin oli mehaanikute aps. Esikäigukas oli valesti reguleeritud ja kui raputas, siis kukkus kett eest väiksele.

Selline asi on väga ohtlik. Kuna sprintides ratas vänderdab vasakule-paremale võib sama asi kaasa tuua kukkumise. Pidin selle jama lahendamiseks varuratta korraks võtma ja siis mehaanik timmis asja paika ning sain vana velo tagasi. Õhtul pean mehanne veits noomima selle hooletuse eest!

Umbes 50 km enne lõppu muutus punt elavamaks ja hakkas pihta sama possavõitlus nagu alati. Istusin pundi peas, kahjuks enamus ajast üksi. Põhimõtteliselt keegi ei suutnud abiks olla. Täna õhtul räägin spordidirektoriga, kes mehi rohkem liistule tõmbab.

Sprint oligi siis päris raske tõusu otsas, umbes 300 m 10-15%, siis 200 m ja finiš. Sain ilusti hakkama.

Sõit oli äärmiselt meeldiv, laiad teed ja nõnda ei pidanud possal olemisega väga vaeva nägema ning nagu ütlesin, on kuum ilm vägagi mõnus ja talusin seda väga hästi.

Homme tuleb juba päev, kus on võimalik, et sprinterid viimast tõusu ära ei kannata, sest see on 15 km enne lõppu ja kolmanda kat. mägi. Minu eesmärk on lõpetada ees aega kaotamata ja oodata Sierra Nevada mäega päeva. Seal saab asi selgemaks, kas suudan sel tuuril kokkuvõtte peale sõita.

Muideks päris vingelt Eesti fänne on Hispaanias, väga hea on seda näha. Tänud kaasa elamast!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles