Alaver: FISi otsus polnud see, mida ootasime

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Alaver
Mati Alaver Foto: Raigo Pajula

Eesti suusakoondise peatreener Mati Alaver tunnistas, et FISi komisjoni otsus, mitte rahuldada Andrus Veerpalu kaebust positiivse dopinguproovi kohta, polnud selline, mida Veerpalu ja tema meeskond ootasid.

«Otsus jõudis minuni läbi advokaat Aivar Pilve ja tegelikult pidime olema asjade selliseks käiguks valmis,» sõnas Alaver Postimehele. «Otsustasime minna vaidlustamise teel lõpuni ja kaevata otsus Rahvusvahelisse Spordiarbitraaži. Praegu on raske öelda, kas see on pikk tee – ilmselt sõltub see asjaoludest.»

Alaver tunnistas, et uusi argumente pole neil Veerpalu kaitseks esitada, seepärast tuginetakse endiselt Eesti teadlaste grupi arvamusele, et tegemist on mitme asjaolu kokkulangemisel tekkinud valepositiivse tulemusega. «Professor Sulev Kõks on end selle teemaga hästi kurssi viinud ja usume, et Spordiarbitraažis võetakse neid argumente arvesse,» sõnas ta.

Alaver oli veendunud, et järgmises astmes on võimalik Veerpalu õigeks mõistmine. Ta märkis, et FIS ei soovi WADA poolet heakskiidetud testi arvustada, kuid Spordiarbitraažis langetatakse otsuseid teisiti.

«Meil on palju erinevaid argumente. Täna toimuval pressikonverentsil kavatseme need avalikustada,» kinnitas Alaver, kes seni kavatseb jätkata Eesti suusakoondise peatreeneri ametis. «Käime tee lõpuni, enne ei võta ma vastu ühtegi otsust.»

Andrus Veerpalu, Mati Alaveri, Sulev Kõksi ja Aivar Pilve pressikonverents toimub täna kell 16.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles