Nool: Veerpalule karistuse lisamine on väga halb märk!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Nool
Erki Nool Foto: Ülo Josing / ERR

Olümpiavõitja Erk Nool avaldas Vikerraadio Uudis+ saates, et FISi dopingukomisjoni otsus karmistada Andrus Veerpalule antud karistust, on väga halb märk.

«Juriidiliselt on Veerpalu dopingutarvitaja. FISI silmis on ta dopingutarvitaja – ta ei tohi osaleda Eesti meistrivõistlustel kuni Tartu maratonini välja,» alustas Nool.

Küsimusele, kui paljud sportlased on Rahvusvahelises Spordiarbitraažis õiguse saanud, vastas Nool: «Mul pole seda statistikat käepärast. Neid juhuseid on, aga see on üliharv juhus. Me ei saa midagi välistada. Aga kui vaadata tänase hetke teemat, siis väga erakordne on see, et sportlasel tõstetakse karistuse rangust kahe aasta pealt kolmele.»

«See on väga erakordne! See on väga erakordne! Minu jaoks ongi kõige suurem üllatus see ühe aasta lisamine. Ma ei mäleta, et seda on kunagi tehtud. On tehtud küll vastupidist – karistust on kahe aasta pealt ühele vähendatud. Karistuse lisamine on tõsine vastuargument arbitraaži kohtusse minemisel.»

 Nool tõdes, et peab karistuse lisamist väga halvaks märgiks. See ei lihtsusta ka loodetud lõppresultaadi saamist.

 Küsimusele, kas otsuse edasikaebamine on mõistlik, vastas Nool: «See on iga inimese isiklik otsus. Kindlasti võib seda teha. Mina ise arvan, et tõenäosus ja šanss on väga väike. Šanss on alati olemas, see on väga pikk protsess. Aga positiivset otsust eilsete vastuste põhjal ei julgeks mina lubada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles