Prokuratuur Veerpalu juhtumi asjus kriminaalmenetlust ei algata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Veerpalu.
Andrus Veerpalu. Foto: Mihkel Maripuu

Riigiprokuratuuri teatel pole neil infot, mis annaks aluse Andrus Veerpalu dopingujuhtumi suhtes kriminaalmenetluse alustamiseks.

«Dopingu kasutamine ei ole Eestis süüteoks tunnistatud. Kuritegu on ravimi väljakirjutamine dopinguna kasutamiseks, ravimi dopinguna kasutamisele kallutamine või ravimi dopinguna üleandmine. Prokuratuuril puuduvad andmed selle kohta, et Andrus Veerpalule oleks keegi väljastanud retsepti ravimi dopinguna kasutamiseks, talle dopingut üle andnud või et keegi oleks sportlast dopingu kasutamisele kallutanud,» kommenteeris juhtiv riigiprokurör Heili Sepp Postimehele. «Ainus teadaolev objektiivne asjaolu seoses FISi otsusega on kinnitus, et sportlase organismist tuvastati lubatust kõrgem kasvuhormooni tase.»

«Avaldatud on erinevaid arvamusi, kas tegemist on dopingu kasutamisega või on selline kasvuhormooni tase tekkinud teatud tingimuste koosmõjus, kuid üheselt võetavaid fakte nende kinnituseks pole esitatud. Seega ei ole prokuratuuril sellist infot, mis annaks aluse kriminaalmenetluse alustamiseks Karistusseadustiku § 195 tunnustel,» lisas ta.

Kahekordne olümpiavõitja Andrus Veerpalu andis positiivse dopinguproovi 29. jaanuaril Otepääl pärast treeningut. Rahvusvaheline Suusaliit (FIS) teatas esmaspäeval, et ei rahuldanud Veerpalu apellatsiooni ning määras talle kolmeaastase võistluskeelu. Veerpalu kaebab otsuse edasi Rahvusvahelisse Spordiarbitraažikohtusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles