Eesti noormees sai rattaorienteerumise juunioride MMil viienda koha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti rattaorienteeruja Taaniel Tooming
Eesti rattaorienteeruja Taaniel Tooming Foto: Eesti Orienteerumisliit

Põlva noormees Taaniel Tooming saavutas täna rattaorienteerumise juunioride MMil lühirajal viienda koha.

Tavarajal raskelt kukkunud ja katkestanud Tooming tegi täna oma neljandal juunioride MMil väga head sõitu ja oli rajal vahepeal isegi teisel positsioonil, kuid eelviimase kontrollpunktiga tihedas teederägastikus tehtud mitmeminutiline viga tingis lõpuks viiendaks langemise. 

Selle tulemusega parandas orienteerumisklubi Põlva Kobras esindav noormees eestlaste senist parimat tulemust juunioride MMidelt (Tiit Toomas oli 2008. aastal Poolas sprindis 6.).

Alles 19-aastane noormees harjutab juba mehiste koormustega ja on tänavu näidanud korralikke tulemusi ka täiskasvanute MK-sarjas.

Juunioride maailmameistritiitli võitis tšehh Kristof Bogar oma kaasmaalase Ludvik Vojtechi ees, kolmas oli soomlane Kare Kaskinen.

Täiskasvanute MMil Eesti meestel kuigi hea päev ei olnud, väga mägisel maastikul tehti mitmeid vigu, sealhulgas teevalikutega. Parimaks jäi Tõnis Ermi 25. koht

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles