Suusaliit vahendab Veerpalu advokaadi kulude tasumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Advokaat Aivar Pilv, kahekordne olümpiavõitja Andrus Veerpalu ja peatreener Mati Alaver teisipäevasel pressikonverentsil.
Advokaat Aivar Pilv, kahekordne olümpiavõitja Andrus Veerpalu ja peatreener Mati Alaver teisipäevasel pressikonverentsil. Foto: Mihkel Maripuu

Kui enamik eestlasi ohkab ja mõtleb murelikult, kuidas küll suusasangar Andrus Veerpalu oma kalli advokaadi ja kohtukulude tasumisega hakkama saab, siis tegelikult ei pea kahekordne olümpiavõitja oma kukrut kergendama.


Eesti üks kallimaid advokaate Aivar Pilv, uhketes kohtades tehtud pressikonverentsid, suhtekorraldusbüroo ja teised juhtumiga kaasnevad kulud – kõige eest on vähemalt seni tasunud Eesti Suusaliit.

Eelkõige on Veerpalu kohtu- ja advokaadikuludele mineva raha kogumisega tegelenud peatreener Mati Alaver. Rohkem inimesi pole alaliidus sellega hõivatud olnud.

Väidetavalt võtsid Eesti ettevõtjad suusaliidu juhtidega ise ühendust, kui Veerpalu dopingujuhtum ilmsiks tuli. Kes need ärimehed olid ja kui paljuga nad kahekordset olümpiavõitjat elu raskemal teekonnal toetanud on, ei tahtnud ei Alaver ega ka suusaliidu peasekretär Jüri Järv öelda. See olevat konfidentsiaalne info.

Samamoodi ei räägita ka kogutud summadest ja senistele protsessidele kulunud rahast. «On olnud ettevõtjaid, kes on valmis Andrust toetama,» sõnas Alaver lühidalt.
Järv lisas: «Need olid konkreetsed ärimehed, kes pakkusid meile oma toetust. Oleme nende annetustest seniste kulude eest tasunud.»

Samas vihjas peasekretär, et kõik nii-öelda annetajad pole Veerpalu tema sportlaskarjääri jooksul toetanud, nüüd aga olid valmis oma abikäe ulatama. «See inimene, keda mina tean, ei ole varem Veerpalu toetanud.

Teiste kohta mul andmed puuduvad,» nentis Järv, kelle sõnul ei võeta kahekordse olümpiavõitja dopingujuhtumi lahendamiseks raha noorte ega teiste koondiste ettevalmistuseks ette nähtud summadest. Alaliidu ülejäänud üksused seetõttu ei kannata.
«Noorte arvelt pole see raha tulnud. Kogu alaliidus olev raha on sihtotstarbeline ja subjektiivset rahakotti meil pole,» kinnitas Järv.

Peatreener Alaveri hääles oli kuulda aga selget ärritust, kui ta Postimehe küsimustele vastas. 
«Kui me seda ei teeks, siis öeldakse, et väga paha – alaliit on jätnud Andruse üksinda! Aga kui me seda teeme, oleme ikka pahad. Iga samm, mida alaliit praegu astub, on paha. Öelge palun, millega oleme esile kutsunud sellise vihavaenu?» küsis Alaver.
Kahtlemata on Veerpalu juhtumi kõige suuremaks kuluartikliks seni olnud advokaatidele makstavad summad. Pilve büroos on ühe töötunni tasu väidetavalt 110–130 eurot. Kas Veerpalu on mehe oma teenistusse eritingimustel saanud või mitte, pole teada.

«Võib küll öelda, et kõige suuremad on seni olnud advokaadikulud. Need pole mitte üle mõistuse suured, aga ka mitte odavad,» kinnitas Alaver.

Veerpalu juhtumi kallal töötav teadlaste rühm on seni oma tööd teinud tasuta ja vabast tahtest. Aga kas ka edaspidi? «Seni on nad meeletut tööd ilma igasuguse tasuta teinud. Nad on teinud seda enda teaduslikust huvist. Ja ma siiralt loodan, et ka edaspidi,» vastas Alaver.

Kui palju maksab Veerpalu spordiarbitraaži minek pole teada. Alaveri sõnul pole aga kohtusse minemine kõige kallim.
«Kohus polegi iseenesest kallis. Just ettevalmistamine on kõige suurem kuluartikkel,» nentis peatreener.

Eile kohtus Alaver Rhodose saarelt saabunud professor Sulev Kõksiga, et arutada, kuidas juhtumiga edasi minna. Või siis nagu Alaver ütles: «Rääkida olukorrast, kus täna oleme.»
Küsimusele, kas spordiarbitraaži minek on ikka kindel, vastas peatreener lühikese mõttepausi järel: «Praeguse seisuga küll, aga see ei sõltu ainult minust.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles