Norra meedia imestab: Veerpalul on nõnda palju toetajaid

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Veerpalu.
Andrus Veerpalu. Foto: Mihkel Maripuu

Rahvusvahelise Suusaspordiföderatsiooni (FIS) dopingupaneel ei rahuldanud Andrus Veerpalu poolt antud dopinguproovide vaidlustust, kuid kahekordsel olümpiavõitjale jätkub endiselt väga palju toetajaid, mille üle Norra meedia imestust avaldab.


Näiteks uudisteportaal nrk.no ei suuda ära imestada, et 1,3 miljonilise rahvaarvuga riigi elanikud on suutnud Facebook'is luua kommuuni Veerpalu toetuseks, mis on kogunud peaaegu 67 000 liiget.

Samas märgib portaal, et Eesti suusasangar kavatseb edasi võidelda ning ei taha kuidagi leppida praeguse otsusega.

FISi dopingupaneel märkis, et sportlane ei teinud võistluskeelu kohta omapoolseid ettepanekuid, jättes nõudmata kas keelu tühistamise või vähendamise.

Veerpalu ei taotlenud karistuse vähendamist, sest ta on algusest peale eitanud dopingu tarvitamist. Andrus Veerpalu meeskonna hinnangul on kõik FISi dopingupaneeli otsuses esitatud argumendid äärmiselt vaieldavad ja ümberlükatavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles