Toomas Nurmsalu: Kaarlil oli hirm nahas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Nurmsalu
Kaarel Nurmsalu Foto: Valju Aloel

Kaarel Nurmsalu tegi Jaapanis Hakubas suusahüpete suvises MK-sarjas debüüdi, kus piirdus 36. kohaga. Võistlusele pani korraliku põntsu hüppesaapa purunemine.
 



«Kaarlil läks hüppesaabas juba proovivoorus hüppe ajal pealt katki,» selgitas noormehe isa Toomas Nurmsalu. «Ta läks sama saapaga torni, aga kui hakkas seda jalga panema, läks külje pealt ka katki.»

Tänavusest suvest suusahüppajaks hakanud, kuid varem kahevõistlusega tegelenud Nurmsalu hüppas avavoorus 114 meetrit ja teenis 104,3 punkti; see andis talle 40 võistleja seas 36. koha, mis tähendas, et Nurmsalu ei pääsenud teise vooru hüppama – edasi sai 30 meest.

Hüpe ei kannatanud kriitikat
«Kaarli enda aus ülestunnistus oli, et tal oli hirm nahas,» avaldas Toomas Nurmsalu. «Ega see hüpe ei kannatanud tegelikult mingit kriitikat, see oli igati ligadi-logadi. Tal jäi küll kolm punkti puudu (teise hüppevooru pääsemisest – toim), aga sellise hüppega polegi 30. kohta vaja.»

Võistlust teleri vahendusel jälginud Toomas Nurmsalu nentis, et tegelikult oli see üsna ohtlik olukord. «Aga kuidagi peab ju tornist alla tulema,» sõnas ta.

«Sellises olukorras aga ei mõtle sa enam hüppe peale. Ja eks seda oli juba maan­dumisel näha, et saabas logises ega hoidnud jalga.»

Toomas Nurmsalu sõnul on kogu loos aga vaid üks süüdlane – tema poeg. «Saapatootja on Kaarli sponsor, need on täpselt tema jala järgi tehtud,» rääkis ta. «Need on küll väga head saapad, aga tal on need olnud juba kolm aastat ja need on lihtsalt oma aja ära hüpanud.»

«Siin pole midagi öelda, Kaarel on ise süüdi, teine paar saapaid oleks pidanud kaasas olema,» lisas Toomas Nurmsalu. «Eks see oli nüüd kogemuse eest.»

Püüab MK-punkte
Täna on aga Nurmsalul võimalik eilne ebaõnn unustada ja MK-punkte püüda. «Alguses pakkus norralane Tom Hilde talle oma saapaid, aga need olid pool numbrit suuremad,» ütles Toomas Nurmsalu, selgitades, et poeg saab ikkagi ka teisel võistluspäeval starti tulla. «Nüüd sai ta ühe jaapanlase käest saapad, mis on jällegi pool numbrit väiksemad kui tema enda omad, aga Kaarli sõnul sobivad väga hästi. Nüüd pole midagi, täna peab ta 20 sekka tulema.»

Eile sai kindla esikoha Hilde, kes kogus 275,7 punkti (hüpete pikkused 132,5 m ja 125,5 m), teine oli poolakas ­Piotr Zyla 262,2 punktiga (127,5 m ja 131,0 m) ning kolmanda koha sai jaapanlane Taku Takeuchi 260 punktiga (126 m ja 124,5 m).
Täna algab võistlus Eesti aja järgi kell 12 ning Nurmsalu on hüppejärjekorras neljas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles