Niit: ma ei leidnud õiget rütmi

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Niit
Marek Niit Foto: Renna Järvalt/Kuldliiga

Marek Niit jooksis Daegu MMil 100 meetrit 10,53ga ning jäi sellega oma jooksus viiendaks. Niidu eeljooksu võitis Nesta Carter (Jamaica) 10,26ga. Poolfinaali viinuks eestlase 11 sajandikku kiirem aeg.

Edasi pääsesid ka teisena lõpetanud Daniel Bailey 10,34ga ning Aziz Ouhadi 10,42ga. Niidu ees oli neljas leedulane Rytis Sakalauskas samuti 10,42ga.

Niit kinnitas, et soovis aega 10,30 kanti. «Ma ei saanud õiget starti. Kui pakkudele läksime, ei kuulnud ma käsklust «valmis», vaatasin, et teised tõstsid end juba üles, tõstsin ise ka ja juba oligi start,» kirjeldas ta. «Õiget rütmi ei saanudki. Püüdsin lihtsalt leedulasega vahet hoida.»

Niidu põhidistants on MMi lõpus joostav 200 m. «Homme või ülehomme teen ühe teravama trenni, siis puhkan end välja ja peaksin 200 jaoks olema normaalses seisus.»

Eeljooksust pääses kindlalt edasi aga Usain Bolt, kes läbis 100 meetrit 10,10ga. Edasipääsu tagas ka Dwain Chambers (Inglismaa), kes jooksis 10,28ga. Prantslane Cristophe Lemaitre demonstreeris samuti head minekut, kui võitis kindlalt oma eeljooksu 10,14ga.

Vaata kõiki 100 meetri tulemusi SIIT! Viimasena viis poolfinaali aeg 10,42.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles