Taaramäe Roche’ile: aitäh, et mu etapivõidu võimaluse nullisid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe
Rein Taaramäe Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Jalgrattur Rein Taaramäe (Cofidis) tegi rattaprofid.ee blogis kokkuvõtte Hispaania velotuuri tänasest, 9. etapist. Taaramäe tunnistas, et tema võimaluse etapivõidu eest heidelda rikkus iirlane Nicolas Roche (Ag2r).

«Täna oli ilm jällegi lahedam ja tunne läheb nagu paremaks. Siiski oli päike ja hea soe ning nautisin täiega oma Hispaania puhkust, isegi küljetuul ja vastutuul ei häirinud. Hommikul köhisin veel kollast tatti ja veidi tuli sama asja ninast, aga etapi käigus said torud puhtaks sõidetud,» kirjutab Taaramäe. «Eesmärk oli täna eest saada, et kui suurem punt peaks lahkuma, 10-15 meest. Alguses ka üritasin, aga tunne polnud väga super.»

«Aga mida rohkem väsisid teised, seda paremaks muutusin mina. Tunne oli tegelikult selline, et kui keskmise tempoga sõideti, oli väga vastik ja isegi raske, aga kui punni pandi, siis olid jalad head,» jätkab ta.

«Kuna eest ära ei saanud ja tundus, et võit tuleb peapundist, keskendusin etapile ja tahtsin seda nii väga võita!

Pool tõusu oli punt väga suur ja see tekitas stressi ja pidi kogu aeg oma positsiooni pärast võitlema. See ajas mind närvi ja tõmbas veidi moraali maha. Pärast seda otsustasin litri panna, et pooled mehed elimineerida... Nii läkski. Pärast mu atakki oli meid järel 10, tempo lasti maha ja tagant tulid veel osad järgi. Järgnevad kilomeetrid kannatasin ja sisendasin endale, et 500 m peal panen sellise sprindi, et keegi tuulest välja ei tule.

Ühtäkki nägin enda ees, et Roche oli omadega täiesti läbi ja hakkas maha jääma, lasi meetrise vahe sisse juba. Hakkasin temast mööduma ja siis ta leidis jõudu, et see vahe kinni sõita (samal ajal oli küljetuul, eks ta minu tuulevarjus suutiski vahe kinni teha). Üritasin end tema ette suruda, aga vastuseks sain kõva obaduse tema kiivrilt. Võlgu ma ei jäänud ja vastasin samaga, kuid siiski päris kaklema ei tahtnud hakata. Läksin tema taha ja siis see kuradi tsainik jättis ees meestega vahe sisse! Oi, kui kuri ma siis olin! Vend tuleb kaklema ja siis jätab vahe sisse... Pärast finišit tuli veel midagi kobisema ja ma tänasin teda koheselt, et ta mu etapivõidu võimaluse nullis.

Pärast veel pingutasin igatpidi, sain esipundiga vahe 20 m pealegi, aga küljetuul oli nii kõva, et polnud seda lisavaru, et päris järgi saada... Taastusin siis veidike ja panin lõpus hoogu juurde ja viimasel kilomeetril sain veel Vandenbroecki kätte ning 500 m peal panin sprindi ja lõpetasin Nibali tagarattas, kes lõpus mulle selg ees vastu tuli. Ilus päev, aga olen kindel, et võimed lubanuksid vähemalt topp 3 peale sõita... Thanks Nicolas Roche!

Suuremad tänud aga tiimile. Mehega, kellega eile karvupidi koos olin, kulges koostöö täna kui parima mehega tiimis - vahepeal on kasulik häält tõsta ja asjad selgeks teha...

Homme eraldistardis ärge aga tulemust lootke, eraldis ma võimeline võitma pole ja seega parem teha see päev puhkepäeva eest. Lisaks päris puhkepäev on veel pärast seda ja ma arvan, et viimasel 10 päeval on mul veel võimalus etapivõidu nimel sõita. Nagu ma armastan öelda: elame-näeme.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles