Nurmsalu täitis eesmärgi poolteist numbrit väiksemate saabastega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Nurmsalu
Kaarel Nurmsalu Foto: Valju Aloel

Kui keegi oleks Kaarel Nurmsalule enne Jaapani MK-etappi öelnud, et ta peab poolteist numbrit väiksemate saabastega võistlema, oleks ta ütleja üle naernud.
 


Laupäeval Nurmsalu aga enam ei naernud. Vähemalt mitte enne võistlust. Siis oli selge, et just poolteist numbrit väiksemate saabastega tuleb end Hakuba MK-etapil punktikohale hüpata.

Ja seda reedeses proovivoorus saapa lõhkunud Nurmsalu ka tegi. Tamsalust pärit noormees hüppas esimeses voorus 115,5 ja teises 113,5 meetrit ning kogus 190,3 punkti. Kokkuvõttes andis see 29. koha. «Need hüpped, mis ma siin tegin, olid ikka väga-väga jubedad!» tõdes Nurmsalu.

Kui alguses oli lootus, et jaapanlastelt saab laenata pool numbrit väiksemad saapad, siis hiljem selgus, et need siiski ei sobi. Nii tuligi võtta poolteist numbrit väiksemad saapad.

Kui tavaliselt võistleb Nurmsalu 42,5 number saabastega, siis seekord oli saapanumbriks 41. «Varvas oli natuke krõnksus, aga pidin nendega punkti ära võtma. Ja õnneks see punkt ka tuli!» sõnas Nurmsalu rahulolevalt.

Punkt oli kõige olulisem just sellepärast, et nüüd saab ta rahulikult talviseks hooajaks valmistuda ja raha pärast enam muretsema ei pea. Talvistel MK-etappidel kannab Nurmsalu ja tema kahe abilise reisi-, majutus- ja toitlustuskulud Rahvusvaheline Suusaliit ehk FIS.

«Vaatasin kogu võistlust hambad ristis! Selle punkti pärast oli meil kõigil kohutav pinge peal. Jube raske võistlus! Aga Kaarel lubas punkti ära tuua ja seda ta ka tegi. Mees teab, mida mees räägib!» tunnustas Toomas Nurmsalu, kes on ühtlasi ka poja mänedžer.

Suvise etapi võitis norralane Tom Hilde, kes lendas mõlemas voorus 129,5 meetri peale. Tõsi, võistluselt puudusid austerlased, soomlased ja sakslaste paremik. Ent ega siis Nurmsalu süüdi ole, et konkurents hõredam oli.

Suure tõenäosusega võistleb kolmekordne juunioride MM-pronks järgmisena Kasahstanis Almatõs, kus peetakse järjekordne MK-etapp. Võistlus algab juba täna. «See saab olema õudne – vaid viis tundi pärast lennukist maha saamist lähevad mehed juba kvalifikatsioonivõistlusele! Täiesti hullumeelne!» tõdes Toomas Nurmsalu mornilt. «Vaimselt on see võistlus kindlasti väga raske.»

Kindlasti teeb Nurmsalu kaasa ka 30. septembril Austrias Hinzenbachis peetaval MK-etapil ning Saksamaal Klingenthalis peetaval MK-etapil
2. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles