Rogge: dopinguvaba sport on mõeldamatu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelise Olümpiakomitee president Jacques Rogge.
Rahvusvahelise Olümpiakomitee president Jacques Rogge. Foto: Reuters / Scanpix

Rahvusvahelise Olümpiakomitee presidendi Jacques Rogge hinnangul on mõte dopinguvabadest olümpiamängudest naiivne. Mehe hinnangul pole see lihtsalt reaalne.


«Me peame mõtlema realistlikult. Dopinguvaba sport üleüldiselt on utoopia. Oleks väga naiivne mõelda, et mitte keegi ei tarvita dopingut,» avaldas Rogge BBC-le. «Maailmas on umbes 400 miljonit sportlast, aga siin pole 400 miljonit pühakut.»



Rogge esines kriitilise sõnavõtuga, sest tema hinnangul on petmine inimloomusele lihtsalt nii omane. Seda pole võimalik vältida.



«Doping spordis on sama mis kuritegevus ühiskonnas. Meil läheb alati vaja politseinikke ning kohtunikke, vanglaid ja trelle ning reegleid ja piiranguid,» ütles belglane, kes on varem teatanud, et tema prioriteediks on võitlus dopingu vastu.



Seda näitasid ka Pekingi olümpiamängud, kus testiti 4770 sportlast. Nii palju inimesi pole veel mitte ühelgi spordipeol vaatluse all olnud. Ent see pole veel lagi.



«Tõhustame dopingukontrollide tööd veelgi, 2012. aasta Londoni OMil tahame teha juba 5500 testi,» kinnitas 66-aastane Rogge.



Belglase teiseks eesmärgiks on tuua rohkem noori inimesi spordi juurde. Selle abil loodab mees võidelda maailmas leviva ülekaalulisusega. «See on väga tõsine probleem ja me ei saa seda ignoreerida,» rääkis Rogge Reutersile.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles