Gruusia andis Venemaale kõva lahingu, kuid alistus siiski

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia Zaza Pachulia (valges) ja venelaste Semen Antonov,
Gruusia Zaza Pachulia (valges) ja venelaste Semen Antonov, Foto: SCANPIX

 

Gruusia korvpallikoondise üks põhieesmärk eile Leedus alanud Euroopa meistrivõistlustel oli alagrupikaaslase Venemaa alistamine. Grusiinid andsid venelastele küll kõva lahingu, kuid pidid lõpuks vastu võtma kaotuse.

Esimese veerandaja võitis Venemaa 20:16 ja poolaja koguni 40:27. Vaheajalt tulles grusiinid kogusid end ning suutsid otsustavale veerandajale minnes kaotusseisu vähendada 45:52-le.

Gruusia alustas ka viimast vaatust suurepäraselt ning korraks jõuti isegi kahe punkti kaugusele (50:52), kuid siis said ka venelased uuesti mängumasina tööle ning asusid kaheksa silmaga juhtima (50:58). Tagaajajad polnud veel alla andnud, jõudsid korraks isegi nelja punkti kaugusele (54:58), kuid eeldatav favoriit Venemaa oli lõpus siiski kindlam ja võttis 65:58 võidu.

Venelaste resultatiivseim oli Andrei Kirilenko 20 punkti ja 4 lauapalliga. Gruusia eest sai enim punkte kirja Manuchar Markošvili, kelle arvele kanti 21 silma.

Prantsusmaal polnud Iisraeli alistamisega raskusi – võit tuli numbritega 85:68.

Juba teist mängu järjest oli Prantsusmaa parim Tony Parker, kes viskas 21 punkti ja andis 8 resultatiivset söötu. Kaotajate edukaimad olid Lior Eliyahu ja Yotam Halperin 15 silmaga.

Türgi koondis ei andnud Suurbritanniale mingit võimalust – võideti kõik veerandajad ja kokkuvõttes 90:61.

Türklaste parimana tõi Emir Preldizic 15 punkti ja andis 6 resultatiivset söötu. Jiba teist mängu järjest said Türgi eest käe valgeks kõik 12 meest. Brittide edukaim oli Luol Deng 22 punkti ja 8 lauapalliga.

Kreeka alistas samuti kindlalt 81:61 Soome. Kreeka särgis säras Ioannis Bourousis 19 punkti ja 10 lauapalliga. Soome parim oli Petteri Koponen 21 silmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles