Kukk: ma pole trennis kordagi hooga visanud

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Kukk Daegus
Mihkel Kukk Daegus Foto: EKJL/mumm.ee

Odaviskaja Mihkel Kukk sai eile ühe väikese võidu – ta alistas lätlasest olümpiahõbeda Vadims Vasilevskise. Kuid see on väike lohutus, kui MMi eelvõistlusel jääb kirja 76.42 ja kohaks 23.

«Päris põrumine see polnud, aga rahulolu see ka ei tekita,» tõdes Kukk. «Ma ei saanud ennast kohe käima ja kaks esimest katset kulusid visketehnika sättimisele. Suurvõistlustel tõmbab oma viskekorra pikk ootamine täiesti tühjaks.»

Kukk pole tänavu oda päris korralikult lendama saanudki, vaid korra on piik kandunud üle 80 meetri joone. Sportlasel oli selle kohta seletus olemas. «Mais vigastasin õlga ja pole seepärast trennis kordagi täishoolt visanud,» sõnas ta. «See on ka üks põhjus, miks ma ei suuda võistluses kohe esimestel katsetel kaugele visata – mul napib lihtsalt praktikat.»

Õla ravimiseks polevat muud retsepti kui puhkus. Pärast hooaja lõppu annabki Kukk liigesele veidike rahu, siis alustab ettevalmistust olümpia-aastaks. «Olen mõtelnud, kuidas edasi minna. Ideid on, kuid väga kardinaalseid muudatusi ma ei plaani,» rääkis ta. «Tahan tulevikus ise rohkem otsustada ja üksi treenides odatunnetust otsida.»

Odavise pakkus üllatusi ja edasipääsuks tuli visata koguni 81.03. Suurtest nimedest jäi lisaks Vasilevskisele välja ka soomlane Tero Pitkämäki. Tiitlikaitsja Andreas Thorkildsen sai küll edasi, kuid piirdus enda kohta tagasihoidliku 81.83ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles