Vassiljev: hea võit pärast musta seeriat

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konstantin Vassiljev (palliga), Aleksandr Dmitrjev (6) tagaplaanil
Konstantin Vassiljev (palliga), Aleksandr Dmitrjev (6) tagaplaanil Foto: SCANPIX

Eesti jalgpallikoondis alistas EM-valikmängus võõral väljakul 2:1 Sloveenia ning kerkis alagrupis nüüd kümne punkti peale.

Viimases viies kohtumises väravata jäänud Eesti koondise poolel olid sel korral täpsed Konstantin Vassiljev ja Ats Purje. Vassiljevi tabamus sündis seejures penaltist, mille teenis Sergei Zenjov pärast Vassiljevi suurepärast söötu.

«Meie treenerid tegid mänguks head kodutööd ning suutsime panna vastaste käigud kinni. Esimene eesmärk oli kaitse pidama saada. Neil on palju liikuvaid mängijaid, kuid meil õnnestus neid kontrollida,» sõnas Vassiljev. «Ma ei usu, et Sloveenia meid alahindas. Pigem oli asi selles, et neil oli selle mängu eel suur võidukohustus ja sellest tulenev pinge. Meie saime pärast musta seeriat nüüd hea võidu.»

Enne penalti löömist tekkis meeskondade vahel ka kerge sõnasõda, kuid Vassiljevit see viivitus ei häirinud.

«Üritasin sellest olukorrast eemale hoida ja löögiks keskenduda. Idee oli selline, et peab oleme tugev löök ja kindlasti nurka. Pikkade väravavahtide puhul on väga oluline penaltit tugevasti lüüa, kuna pehme löök ei pruugi sihile viia,» kirjeldas poolkaitsja.

Kui Vassiljev saatis penalti kindlalt tagumisse nurka, siis ilusa ja kindla soorituse pakkus ka teise värava autor Ats Purje, kes pöördelt saatis palli samuti Samir Handanoviči valvata värava nurka.

«Tundsin, et mees on mul seljas. Katsin palli ära ja pöörasin ning õnnestus ilusasti taha nurka lüüa,» rääkis Purje. «Meeskond ei kaotanud raskes seisus usku ja üritasime veel rünnata ja see tasus ära. Ausalt öeldes ei osanud selles olukorras isegi väravat korralikult tähistada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles