Pühapäeval tuleb Tallinnas Baltimaade ajaloo suurim rahvaspordiüritus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna maraton ja sügisjooks
Tallinna maraton ja sügisjooks Foto: Jelena Rudi

Pühapäeval, 11. septembril peetakse enam kui 15 000 osalejaga Baltimaade suurim rahvaspordiüritus SEB Tallinna Maraton.

Päev enne, laupäeval 10. septembril on Tallinnas, Vabaduse väljakul kavas sportlik-meelelahutuslik programm, kus peetakse Haribo lastejooksud, kontsertid ja avatseremoonia. Laupäeval toimub ka Radisson Blu Hotel Olümpias rahvusvaheline pikamaajooksu konverents, kus üheks esinejaks on Stefaan «The Marathonman365» Engels Belgiast.

Laupäeval, 10. septembril kella 10.00-19.00ni on Vabaduse väljakul avatud võistluse EXPO, kus saab tutvuda jooksu koostööpartnerite väljapanekutega. Kell 13.00 esineb Vabaduse väljakul Getter Jaani, kelle kontserdile järgnevad kell 14.00  lastejooksud. Tallinna Maratoni pidulik avatseremoonia on laupäeval, kell 18.00. Päeva lõpetab ansambel Outloudz.

10. septembril Vabaduse väljakul toimuva EXPO raames alustab Samsung Londoni olümpia Eesti tõrvikukandja leidmise kampaaniat. „Selleks et osa saada olümpiamängudest, esindada oma riiki ja rahvast, kutsun ma kõiki inimesi esitama oma tõrvikukandja kandidaat. See võib olla igaüks meie seast, kes on andnud omapoolse panuse ühiskonna ja teiste hüvanguks," sõnas Londoni olümpiamängude tõrvikukandja leidmise saadik Mikk Pahapilli. Olümpiatule kandjaks võib nimetada naabri, sõbra, perekonnaliikme või kolleegi. Ankeete koos põhjendusega võetakse 10. septembril vastu Vabaduse väljakul asuvas Samsungi telgis, kuni 16. septembrini saab kanditaate esitada lehel www.samsung.ee.

Lisaks Vabaduse väljaku programmile toimub Radisson Blu Hotel Olümpias 10. septembril algusega kell 12.30 pikamaajooksu konverents, kuhu on oodatud kõik huvilised. Konverentsil esineb 2010. aastal 365 maratoni läbinud belglane Stefaan Engels, kes räägib enda kogemustest maratoni jooksjana ning tutvustab oma raamatut, mis ilmub sel sügisel ka ingliskeelsena. Lisaks astuvad konverentsil ülesse Tartu Ülikooli Kliinikumi juhatuse liige ja harrastus maratoonar Mart Einasto, kes käsitleb maratoni jooksmise motivatsiooni ja tervislikkuse teemat. Pikamaajooksu harrastajate treener ja maratoonar Margus Pirksaar räägib sellest, mida peab teadma harrastaja, kes valmistub maratoniks. Triatleet Ain-Alar Juhanson jagab nõuandeid toitumise ja joomise maratoni eel, ajal ja järel.

Pühapäeval, 11. septembril algab päev kell 07.00 võistluskeskuse avamisega Vabaduse väljakul. SEB Tallinna Maratoni 42,195 km pikkuse maratonijooksu start antakse kell 09.00. Kell 11:30 saavad rajale 21,1 km pikkuse poolmaratoni jooksjad. 10 km jooksjatele, kepikõndijatele ja käijatele kõlab stardipauk kell 13.30, finiš suletakse kell 16.00. Autasustamine Vabaduse väljakul leiab aset kell 14.30.

5.-10. septembrini kella 10.00-19.00ni on Vabaduse väljakul avatud SEB Tallinna Maratoni infopunkt, kus on kõigil soovijail võimalik juba eelnevalt kätte saada oma stardimaterjalid (stardinumber, kiip jm). Samuti on infopunktis kohal maratoni korraldajad, kes vastavad kõikidele jooksu puudutavatele küsimustele.

SEB Tallinna Maratonile ja SEB Tallinna Sügisjooksule on hetkeseisuga tulemas osalejaid tervelt 40 riigist. Esindatud on sellised tuntud jooksumaad nagu Keenia, Etioopia, Maroko, Hispaania, USA, Jaapan ja Portugal. Arvukalt on osavõtjaid tulemas naaberriikidest Lätist, Soomest, Rootsist  ja Venemaalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles