Taaramäe võib Vuelta katkestada tagumikule tekkinud punni tõttu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: SCANPIX

Jalgrattur Rein Taaramäe (Cofidis) tegi rattaprofid.ee blogis kokkuvõtte Hispaania velotuuri 16. etapist.

Taaramäe kirjutab: «Alustan oma juttu probleemist. Eile, puhkepäeval tõmbasin rattariided selga ja mõtlesin, et lähen sõidan tunnikese. Läks aga hoopis nii: 200 m hotelli väravast välja, 180-kraadine pööre ja hotelli tagasi. Murepoisiks oli istumise alla tekkinud linnumuna suurune väga valu täis kõva punni moodi asi.

Selliseid asju tuleb rattaspordis ette enamasti siis, kui on kuum ja niiske ning võidusõit kestab üle nädala. Otsustasin siis mitte sõita ja doktor ravitses veits. Hommikul oli asi veidi parem, aga sõidu ajal läks asi päris hulluks. Valu aina suurenes ja pidin sõitma enamuse ajast püsti ja istusin sadulas väga ebakorrektselt – väga viltu vasaku poole peal. Selle tõttu töötasid ka lihased valesti ja parema jala säärelihas on ülivalusaks läinud lihase kinnituse koha pealt kuskilt.

Päev oli muidu lihtne ja sile, aga minu sõit möödus kui magamata öö. Ratta seljas oli väga ebamugav, selline tunne nagu sadul, lenks ja kõik oleks paigast keeratud. See tunne oli selle pärast, et istusin viltu. Lisaks lõhkusin veel 6 km enne lõppu tagumise rehvi, mis ei muuda tegelikult midagi, aga suht pask päev! Umbes 50 km enne lõppu lõhkusin esimest korda tagarehvi, täislaks päev...

Meeskonna arst väga lootusi ei hellitanud, sest istmik ei pidanud nii kiirelt paranema, aga õhtul vaatame täpsemalt, mis teha annab. HTC rattur Sivtsov katkestas sõidu sama probleemi tõttu pärast 10-päevast sõitu. Olen üsna mures, alla ei tahaks aga anda, sest Madrid ju paistab. Seega vaatame, mis teha annab, peab Pampersi sõidupükste alla panema ja 2 cm sadulat langetama.

Muidu oli tunne hea ja olin hästi taastunud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles