Tarmo Rüütli võib teha ajalugu

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondise endine peatreener Tarmo Rüütli.
Eesti jalgpallikoondise endine peatreener Tarmo Rüütli. Foto: Liis Treimann

Eesti jalgpallikoondise peatreener Tarmo Rüütli võib teha ajalugu, kui ta peaks ametis jätkama ka 2014. aasta MM-valiktsüklis. Vähemalt praegu pole ühtegi põhjust, miks asjad ei peaks niimoodi minema.


«Ükski koondise treener, kui rääkida taasiseseisvusajast, ei ole ametis olnud üle nelja aasta ehk rohkem kui kaks valiktsüklit,» meenutas Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak ning lisas, et nüüd on oodata selle tava muutumist.

2008. aastal koondise tüüri juurde asunud Rüütlist võib seega saada esimene peatreener, kes juhendab eestlasi kolmes valiksarjas järjest.

«Peatreeneri vahetamisel pole mõtet. Meeskond mängib sellisel kujul (toetub samadele mängijatele – toim) tõenäoliselt ka järgmises tsüklis,» sõnas Pohlak, kelle arvates peaks praeguse koondise tipphetk saabuma just lähiaastatel. «Elu ise paneb need asjad paika. Jalgpalliliidu juhatusel pole siin midagi otsustada.»

Enne valikmatše Sloveenia ja Põhja-Iirimaaga oli koondis kaotanud järjest viis kohtumist ja meeleolud ei olnud just kõige rõõmsamad, nüüdseks on olukord aga kardinaalselt muutunud.
«See mõõn oli võib-olla et kõige sügavam, kuid neid kriise on ka enne olnud.

Aga keegi pole varem suutnud langust niimoodi tõusuks pöörata. Meeskond tuli august välja, ja kuidas veel. Rüütli peatreeneriks olemise ajal on olnud kolm sellist halvemat perioodi, kuid alati on sellest tuldud välja tugevamana,» lisas Pohlak. «Kui koondise eelmistel treeneritel on tulnud selge langus, ei ole nad suutnud meeskonda tagasi üles viia.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles