Tartu Maraton liitub Ski Classicu sarjaga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maraton 2011.
Tartu maraton 2011. Foto: Arhiiv / Valgamaalane

Veebruarikuine Tartu Maraton liitub uuest aastast Ski Classicu sarjaga. Euroopa pikamaa suusavõistluste sarja avahooaeg toimus käesoleva aasta kevad-talvel. 2012. aastal koosneb sari 7 võistlusest, uue tulijana kuulub sellesse ka 41. Tartu Maraton.

«Tartu Maraton toimub 2 nädalat pärast König Ludwig Laufi ja 2 nädalat enne Vasaloppetit, täites pea kuuajalise lõhe, mis varasemas Ski Classicu kalendris Saksamaal ja Rootsis toimuvate maratonide vahele jäi,» lausub David Nilsson, Ski Classicu tegevdirektor. Ta lisab, et Tartu Maraton on üks populaarsemaid rahvusvahelisi klassikamaratone, kus igal aastal läheb rajale üha rohkem maailma tippsuusatajaid.

«Nii mitmekordne olümpiavõitaja Bjørn Dæhlie kui ka kahekordne Tartu Maratoni võitja Anders Aukland on öelnud, et väga vahelduva maastikuga Tartu Maratoni rada on maailma parim rada klassikaliseks suusatamiseks. Kuulumine Ski Classicu sarja annab meile võimaluse läbi rahvusvahelise telepildi miljonitele televaatajatele tõestada, et see tõesti ka nii on. Korraldajatena loodame, et saades läbi telepildi kinnitust Tartu Maratoni raja ilust ja kõrgest korraldustasemest, soovivad tuhanded harrastussuusatajad üle Euroopa kas ise sellest suusapeost osa saada,» ütleb Indrek Kelk, Klubi Tartu Maraton juhatuse esimees.

Ski Classicu sarja avab jaanuarikuus Tšehhis toimuv Jizerska Padesatka.

Ski Classics ajakava 2012
Jizerska Padesatka, Tšehhi, 8. jaanuar
Marcialonga, Itaalia, 29. jaanuar
König Ludwig Lauf, Saksamaa, 5. veebruar
Tartu Maraton, Eesti, 19. veebruar
Vasaloppet, Rootsi, 4. märts
Birkebeinerrennet, Norra, 17. märts
Ski Classics Finaal - Norefjell, Norra, 31. märts

Lisainformatsioon: www.skiclassics.com

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles