Klubid lubavad loovutada mängijaid hukkunud meeskonna taasloomiseks

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kogu jäähokimaailm mälestab Jaroslavli Lokomotiivi hukkunud mängijaid ja treenereid.
Kogu jäähokimaailm mälestab Jaroslavli Lokomotiivi hukkunud mängijaid ja treenereid. Foto: Reuters / Scanpix

Jäähokiliiga KHL juhtkond võttis täna hommikul vastu otsuse, lükata hooaja algus edasi määramata ajaks. Otsuse põhjustas eile Jaroslavlis juhtunud lennuõnnetus, milles hukkusid liiga ühe tugevaima meeskonna Jaroslavli Lokomotiivi mängijaid.

Liiga uus alguskuupäev tehakse teatavaks lähiajal, kuid ilmselt ei juhtu see enne järgmist nädalat.

Tegelikult pidi KHLi hooaeg algama eile, kuid selle avamäng katkestati viis minutit enne esimese kolmandiku lõppu, kui avalikkuse ette jõudis uudis Jaroslavlis juhtunud katastroofist. Lennuki Jak-42 pardal viibinud hokimeestest jäi ellu vaid üks, kuid temagi viibib üliraskes seisus haiglas.

KHLi klubide juhid on teatanud oma valmisolekust saata mängijaid Jaroslavli, et vaatamata õnnetusele saaks kevadel liiga poolfinaali jõudnud meeskond oma tegevust jätkata. KHLi presidendi Aleksandr Medvedevi sõnul on paljud Jaroslavlist pärit, ent tänavust hooaega teistes klubides alustanud mängijad teatanud soovist naasta kunagisse kodulinna.  

«Klubide ja mängijate arvates aitab see säilitada mälestust hukkunud mängijatest,» vahendab ajaleht Sovestki Sport Medvedevi sõnu. Esialgu pole selge, kas Lokomotiivi koosseis pannakse kokku nii kiiresti, et nad saavad juba tänavu liigas jätkata.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles