Artur Kotenko: minu tasemega jäädi rahule

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Kotenko (kollases) hakkab mängima Aserbaidžaanis.
Artur Kotenko (kollases) hakkab mängima Aserbaidžaanis. Foto: Liis Treimann

Praegu küll esiliigas palliva, kuid üldiselt väga kuulsa Inglismaa jalgpalliklubi Nottingham Foresti juures testimisel käinud Eesti koondislane Artur Kotenko kinnitas, et inglaste huvi on väga suur.


«Nottingham tahab mind enda juurde mängima. Minu tasemega jäädi rahule,» kinnitas 27-aastane Kotenko Inglismaa klubi huvi. Küll aga olla Kotenkole öeldud, et esmalt peab Nottinghami esindus rahalistest raskustest üle saama. Nimelt soovitakse laenu pikendada.



Kotenko pidi oma oskusi muu hulgas näitama sõpruskohtumises Leicester City vastu. Mäng küll kaotati numbritega 0:1, kuid puuriluku esitusega jääda rahule. Eesti koondislane ise sooviks loomulikult Nottinghami mängima minna. Oma veendumuses on Kotenko isegi nii kindel, et kuigi õhus on ka mõned teised variandid, ta enne jaanuari huvilistega isegi ei kontakteeru – Nottinghami lõplik vastus tuleb ära oodata.



Eelmisel hooajal Norra esiliigaklubi Sandnes Ulfi värve kaitsnud, kuid nüüd Nottingham Forestis mitu päeva viibinud Kotenko tunnistas, et sealne eluolu erineb praegusest nagu öö ja päev.



«Norra, Eesti, Soome või mõne muu liiga klubiga pole isegi mõtet Nottinghami võrdlema hakata,» märkis Kotenko, kellel korraliku inglise keele valdajana kohanemisraskusi ette ei tulnud. «Inglismaal asub siiski üks maailma tugevamaid liigasid ning seda on juba õhkkonnast tunda. Eelkõige muidugi treeningutel, kus isegi pressi all olles suudetakse korralikke sööte anda. Tempo on väga kiire ja mängitakse tehnilist jalgpalli. Kõik on positiivne.»



Kui üleminek tõepoolest toimuks, siis läheks Eesti sinise särgi au 16 korda kaitsnud Kotenko Nottinghami põhiväravavahiks. Nimelt saab viimasel ajal esiväravavahiks tõusnud Queens Park Rangersist laenul oleva Lee Campi leping detsembris läbi. Klubi teiseks numbriks taandunud Paul Smith võidakse jällegi ise välja laenata.



Praegu asub Nottingham Forest Inglismaa tugevuselt teises liigatabelis alles  23. ehk eelviimasel kohal. Viimasest kuuest mängust on kaotatud ja võidetud üks ning viigistatud neli kohtumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles