Suur vastasseis: kas Adamek üllatab tiitlimatšis Klitškod?

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitali Klitško tänasel kaalumisel
Vitali Klitško tänasel kaalumisel Foto: SCANPIX

Homme peetakse Wroclavis WBC poksisarja raskekaalu tiitlimatši, kus poolakas Tomasz Adamek võõrustab tiitliomanikku Vitali Klitškod.

Klitško astub ringi selge favoriidina – näiteks Triobeti kihlveokontoris Klitškole panustades saaks mängur oma raha tagasi vaid 1,2-kordselt, Adamekisse uskuja aga 4,7-kordselt. Klitško on oma valitsusajal olnud vastastest peajagu üle ja kuigi paljud on ukrainlastest vendasid kirunud nende igavuse pärast, ei saa keegi vaielda, et nad vastastest paremad poleks olnud.

Klitško kasuks räägib selgelt tema võimsus võrreldes Adamekiga. Adamek on 187 cm pikk ja kaalub 98 kg, Klitško on temast 15 cm pikem ja 15 kg raskem. Klitškod, hüüdnimega «raudrusikas», peetakse profipoksi tugevama löögiga meheks ning tema pikad käed peaksid Adameki pikkuste meeste suhtes andma ka kaitsetöös tohutu eelise.

Adamek on enda sõnul rohu Klitško alistamiseks leidnud, kuid nii räägivad kõik poksijad enne matši. Siiski võib märksa lühema Adameki trumbiks võrreldes Klitškoga pidada kiirust. Poolaka enda sõnul lisab talle kõvasti jõudu ka kodupublik, kelle toel ta loodab võidu võtta.

Klitško ise on Adameki tituleerinud märksa tugevamaks poksijaks, kui David Haye, kelle Vitali vend Vladimir Klitško suvel tiitlimatšis alistas.

Poksihuvilistel on võimalik matši näha Saksamaa telekanali RTLi pealt. Ülekanne algab Eesti aja järgi 23.45, avagong antakse veerand tundi hiljem.

Avalda arvamust: kas Adamekil on Klitško vastu varianti? Mis võiks olla Adameki võidu võti? Mitmendas raundis ja kelle võiduga matš lõppeb?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles