Eesti alistas noorte korvpalli MMil USA

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võistkond koosseisus Rauno Nurger (vasakult), Kustas Põldoja, Martin Paasoja ja Rait-Riivo Laane.
Eesti võistkond koosseisus Rauno Nurger (vasakult), Kustas Põldoja, Martin Paasoja ja Rait-Riivo Laane. Foto: Sprite Tänavakorvpall

Esimestel noorte 3on3 korvpalli maailmameistrivõistlustel Itaalias Riminis tuli Eesti võistkond kokkuvõttes 4. kohale, jättes seljataha Hispaania, Türgi, Venemaa, Kreeka ja mitmed teised tuntud korvpalliriigid.

Eesti alistas reedel alanud turniiril oma alagrupis kõik vastased ning sai play-off’is teise asetuse. Kaheksandikfinaalis alistati KreeKa, veerandfinaalis USA. Kahjuks tuli poolfinaalis vastu võtta napp 12:13 kaotus Bulgaarialt ning 3. koha mängus Itaalialt.

«Eestile on olnud väga edukas MM,» hindas võistlusi jälgiv Eesti tänavakorvpallisarja peakorraldaja Reigo Kimmel. «Kuigi lõpus olime päris väsinud ning poodiumikoht jäi vaid mõne viske kaugusele, ei uskunud paljud, et Eesti niivõrd kõrgele suudab jõuda. Finaalmängudes olime selgelt ka kõige lühem võistkond.»

Eesti võistkond mängis koosseisus Rait-Riivo Laane, Martin Paasoja, Kustas Põldoja ja Rauno Nurger. Võistkonda juhendas Indrek Ruut.

3-punkti visete võistluses tuli Eesti võistkonna mängija Rait-Riivo Laane kokkuvõttes 3. kohale.

Esimestel 3on3 korvpalli maailmameistrivõistlustel osales kokku 240 mängijat kokku 40 erinevast riigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles