Leok katkestas hooaja viimase etapi teise sõidu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Leok.
Tanel Leok. Foto: Lukasz Nazdraczew

Motokrossi MM-sarja viimane etapp sõideti Itaalias Fermos, Tanel Leoki (TM) jaoks polnud see just kõige parem nädalavahetus, kuna hooaeg lõppes teises sõidus katkestamisega.

Avasõidus lõpetas Leok samal kohal, millelt ta rajale läks – 13. Teises sõidus läks aga kirja katkestamine, seda 12. kohalt.

«Ei olnud hea nädalavahetus, tunnet polnud ja ei jõudnud sõita. Juba esimeses sõidus tundsin, et tsikkel ei tööta ka korralikult. Teises sõidus suri korra puu taga välja ja sain käima, kuid mootor jättis nagu vahele. Ei teagi, mis täpsemalt oli, kuid otsustasin tõrkuva mootoriga mitte lõpuni tulla,» kommenteeris Leok. «Kui hüppe peal mootor välja oleks surnud, oleks tagajärjed valusad olnud. Ise pole ka veel sajaprotsendiliselt korras, selg annab tunda. Süsti sel korral ei tehtud, valuvaigistid olid küll kasutusel, kuid kuuma ilma ja nende kooslus kõige parem enesetundele polnud. Samas on oluline, et sain need kaks etappi ikkagi ära sõita, nüüd saab veel teha korralikult ettevalmistuse Rahvuste krossiks, kus tahaks hästi esineda.»

Etapi kokkuvõttes sai Leok 17. koha, etapi võitis Gautier Paulin Christophe Pourceli ja Jonathan Barragani ees.

Hooaja kokkuvõttes kuulub Leokile 12. koht, 11. kohal olevast Ken de Dyckerist jäi puudu vaid üks punkt.

«Eks see hooaeg üle kivide ja kändude on läinud. Omad helged hetked olid ka mõne sõidu näol. Hooaja lõpus hakkasid asjad sujuma, kuid siis tuli kukkumine Suurbritannia GP ajal, mis nullis ära palju tööd,» nentis Leok.

Leoki selle hooaja järgmine start on juba järgmisel nädalavahetusel, kui ta esindab Eesti koondist Prantsusmaal sõidetaval Rahvuste krossil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles