Tippspordist vaheaasta võtnud Eveli Saue tuli taas Eesti meistriks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eveli Saue
Eveli Saue Foto: Margus Ansu

Algava hooaja vahele jättev laskesuusataja Eveli Saue osales taas suvebiathloni lahtistel Eesti meistrivõistlustel ning täiendas auhinnakappi kahe meistrikullaga.

Laupäevases sprindis sai küll Saue kolme möödalasu juures 2. koha, kaotades samuti kolmel trahviringil käinud venelanna Jelena Plotskajale kümne sekundiga, ent Eesti meistrivõistluste arvestuses sai kuldmedali siiski Saue. Sirli Hanni tegi kolm möödalasku ja kaotas Plotskajale 1,22.

Meeste sprindis võidutses Saue elukaaslane Priit Viks, kes läbis mõlemad lasketiirud eksimusteta ja edestas ühe sekundiga kahel lasul eksinud Indrek Tobrelutsu. Pronksi sai kolmel trahviringil käinud Daniil Steptšenko, kes kaotas võitjale 1,13. Esimesena jäi poodiumilt välja samuti kolm möödalasku teinud Roland Lessing, kes kaotas Steptšenkole 11 sekundit.

Tänastes jälitussõitudes said esikoha Saue ja Tobreluts.

Saue tegi nelja tiiru peale kaks möödalasku ja edestas kahe minuti ja kolme sekundiga koguni seitsmel lasul eksinud Plotskajat, Hanni käis neljal trahviringil ja kaotas 4,05.

Meeste jälitussõit paistis täna silma üsna kehva tabavusprotsendi poolest. Tobreluts alustas küll eksimusteta, ent järgmise kolme tiiruga eksis kokku kuuel lasul. Viks pidi aga käima kaheksal trahviringil ning sai teise koha, kaotades Tobrelutsule 1,46.

Kolmas oli taas Steptšenko, kes tegi samuti kaheksa möödalasku ja kaotas Tobrelutsule 2.16. Neljandaks tõusis kuuel lasul eksinud Kauri Kõiv (+2,22), kaheksa trahviringi läbinud Lessing pidi leppima 5. kohaga (+2,25).

Ramsaus treeningulaagris viibiv Kadri Lehtla võistlustest osa ei võtnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles