Lapsed saavad laupäeval lustida koos maratonijänestega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maratonijänes sõpradega.
Maratonijänes sõpradega. Foto: Tarmo Haud


14. Tartu Rattamaratoni lastesõidud ootavad spordisõpru sadulasse sellel laupäeval, 17.septembril. Lastega koos lustivad maratonijänesed, Limpa ja Mõmmik.



Uusi teadmisi pakub hariv loodustelk ning osalema ootavad ka mitmed teised põnevad meelelahutused. Alates neljapäevast, 15.septembrist on lastesõitude rajad ka tähistatud, soovi korral saab neid juba eelnevalt proovima minna.

Tartus Tähtvere Spordipargis toimuvad lastesõidud saavad avalöögi kell 11, kui kõige nooremad ratturid lähevad TILLUsõitude rajale. Ürituse kuraator, Tartu Suusaklubi treener Kerstin Margus ütleb, et sel aastal on TILLUsõitude startides viidud sisse muudatus.  «Varasematel kordadel kahe vanuseaasta kaupa toimunud stardid tõid stardikoridori korraga väga suure hulga lapsi, mis ei olnud aga osalejale kõige mugavam. Sel aastal soovime ühe korraga startijate arvu vähendada. Nii ongi seekordsed stardid planeeritud eluaastate kaupa 10-minutiliste vahedega. Esimesena stardivad kõige nooremad, 3-aastased ratturid. Sõidud lõpetab 8-aastaste start kell 11.50,» ütleb ta. Margus lisab siiski, et kui keegi ei peaks oma
vanuseklassis õigeks ajaks stardijoonele jõudma, saab ta loomulikult
ühineda järgmise grupiga. «Kellelgi sõit sõitmata ei jää,» kinnitab ta.
TILLUsõitude distantsid on pikkustega 500 m ja 1 km.

Kooliealistele mõeldud 5,2 km pikkune MINImaraton stardib samuti kahes vanusegrupis. Kell 12 alustavad 11-aastased ja vanemad ning 10 minutit hiljem 8-10-aastased ratturid.

Lastesõitudel osalemine on tasuta, kuid soovitav on eelregistreerimine aadressil www.tartumaraton.ee. Kuraator Margus paneb kõikidele peredele, kelle võsukesed end interneti teel registreerivad südamele, tulla sündmuspäeval kohale piisava ajavaruga. «Nii saame vältida stardinumbrite väljavõtmisel tekkivaid pikki järjekordi ning teha spordipäeva kõigile mugavamaks,» põhjendab ta. Kohapeal on avatud kiivrilaenutus, et ka need,
kel kiiver mingil põhjusel maha ununenud, saaksid startida.

Tähtvere Spordipargis jagub tegemist kogu päevaks.  Lastega koos lustivad maratonijänesed, Limpa ja Mister Evolta. Samuti on kohal Lõunakeskus suure batuudi ja rohkete õhupallidega. Harivat meelelahutust pakub RMK Sagadi looduskooli telk, kus huvilised saavad õppida tundma Eestis kasvavaid puid ja erinevaid puuliike ning mõistatada meie metsades elavate loomade kasukaid. Loomulikult ei puudu kohapealt ka maskott Mõmmik, kellega saab nii pilti teha kui Lastefondi telgis mängida.

Traditsiooniliselt lasteüritustel võitjaid ei selgitata. Kõiki lõpetajaid ootab finišis diplom ja medal. Lisaks saavad väikesed spordisõbrad ka Limpa limonaadi, Danone Actimel jogurtijoogi ning Premia jäätise. Neid lapsi, kes nädalavahetust eriti aktiivselt veeta soovivad, ootavad aga rattamaratoni nädalavahetusel lastesõitude medali ettenäitamisel tasuta jääpilet ning uisud liuglemiseks Lõunakeskuse liuväljal.

Vahetult pärast lastesõite toimub Tähtvere Spordipargi BMX-rajal vaatemänguline 10. Tartu Maastikurattasprint, kus katsuvad jõudu 24 eliitratturit. Pealtvaatajatele on sprindivõistlus mõnusaks meelelahutuseks, kus nautida ratturite etteastet takistusraja läbimisel.

Rattamaratoni lastesõidud alustasid 1998.aastal 128 osalejaga. Kümne aasta pärast, ehk 2008.aastal oli osalejate arv kümnekordistunud – rajal oli pea 1200 last. Eelmisel aastal lustisid lastesõitudel aga rekordarv osalejaid – 1846 väikest ratturit. Läbi aegade on osalejate arvu lõikes olnud populaarseim TILLUsõit, talle järgneb MINImaraton auväärsel teisel kohal.

Tartu Rattamaratoni lastesõidud lõpetavad ka selleaastase Tartu Mini Nelikürituse. Sarja kuuluvad lisaks eelseisvale sündmusele ka veebruarikuise suusamaratoni ning maikuiste jooksumaratoni ning rattaralli lastesõidud. Tänavu on kõigil kolmel võistlusel startinud 459 last.
2010.aastal osales sarja neljal üritusel kokku 417 last. 2011 laste nelikürituse lõpetamine toimub 1.oktoobril Lõunakeskuses.

SEB 14. Tartu Rattamaraton sõidetakse Lõuna-Eesti maastikuradadel pühapäeval, 18.septembril. Rattureid ootavad vastavalt soovile kas 89 km või 40 km pikkune maratonirada. Pikemal distantsil selgitatakse muuhulgas välja ka Eesti meistrid maastikurattamaratonis.


 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles