Williamsi tegevjuht: vormel-1 sari kaotab veel mõne meeskonna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Williamsi piloodid Kazuki Nakajima (vasakul) ja Nico Rosberg koos meeskonnaga poseerimas.
Williamsi piloodid Kazuki Nakajima (vasakul) ja Nico Rosberg koos meeskonnaga poseerimas. Foto: AFP / Scanpix

Williamsi vormel-1 meeskonna tegevjuht Adam Parr ütles intervjuus Reutersile, et tõenäoliselt lahkub lisaks Hondale enne järgmise hooaja algust veel mõni meeskond vormel-1 sarjast.

«Arvan, et lähiajal lahkub vormel-1 sarjast üks või kaks meeskonda ning tõenäoliselt ei ole lahkujate hulgas erameeskonnad,» sõnas Parr. «On väga suur võimalus, et selleks on pigem mõni tehasemeeskond.»

Uus hooaeg algab 29. märtsil Austraalias.

Majandusraskustes vaevlev Honda teatas reedel, et lahkub vormel-1 sarjast ning paneb oma meeskonna müüki.

Kuigi Honda juhid on öelnud, et mitmed inimesed on ostusoovi ilmutanud, usuvad paljud, et nad peavad kõvasti vaeva nägema, et selle lühikese ajaga tõsist ostjat leida.

Vormel-1 sarjas osalevad autotootjatest veel BMW, Mercedes, Renault, Toyota ja Fiat (Ferrari). Kõiki on majanduskriis mõjutanud, kuna väikeste müüginumbrite tõttu on neil tulnud tootmist vähendada ja töötajaid lahti lasta.

Parri sõnul oli Honda lahkumist võimalik juba ammu ennustada, lisaks tegid mehele nalja ajaleheartiklid, kus pakuti, et järgmisena võib ohus olla Williamsi meeskond.

«Honda ei pidanud sarjast lahkuma, nad ise valisid selle tee,» ütles Parr. «Williams ei võtaks kunagi sellist otsust vastu. Niikaua kuni suudame mõned sendid kokku korjata ja enam-vähem normaalse eelarve kokku saada, võistleme edasi.»

«Kui peame selleks sissetulekuid vähendama, siis seda me ka teeme,» jätkas Parr. «Minu jaoks on lihtsalt täiesti ebaloogiline rääkida Williamsi vormel-1 sarjast lahkumisest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles