Dirk Nowitzki lõpetab tõenäoliselt koondisekarjääri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dirk Nowitzki
Dirk Nowitzki Foto: SCANPIX

Saksamaa kuulsaimale korvpallurile Dirk Nowitzkile võis Leedus toimunud EMi viimane vahegrupimäng koduvõistkonna vastu jääda viimaseks matšiks oma riigi eest, sest maailma üks paremaid pallureid otsustas võtta koondise esindamisest pausi.

Nowitzki mängis 14 aasta jooksul 141 ametlikku kohtumist Saksamaa eest ning osales kuuel EMil, kahel MMil ning Pekingi olümpiamängudel, vahendab ERR Sport.

33-aastane Nowitzki sõnas ajakirjanikele, et kavatseb koondise esindamises teha vähemalt järgmist suve hõlmava pausi, sest tema keha ei pea enam nii rängale koormusele (pikk NBA hooaeg ja lisaks suvel koondisemängud) vastu. Sakslane ei tahtnud küll otse öelda, et lõpetab koondisekarjääri, kuid mehe sünniaastat vaadates on see tõenäoline.

Nowitzki oli pärast väljajäämist EMi veerandfinaalidest tavapäraselt tagasihoidlik ja enesekriitiline, öeldes, et oleks tahtnud mängida paremini, et noortele tulevikumeestele eesotsas Robin Benzinguga pakkuda võimalust Londoni olümpial mängida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles