Pühapäeval selguvad Eesti meistrid maastikurattamaratonis

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
13. Tartu rattamaraton. II koht - Erki Pütsep.
13. Tartu rattamaraton. II koht - Erki Pütsep. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees


18. septembril toimuva 14. Tartu Rattamaratoni raames peetakse ka Eesti Meistrivõistlused maastikurattamaratonis. 89 km pikkusel maratonirajal selgitatakse välja Eesti parimad nii meeste, naiste, kui ka seeniorite arvestuses.




«Riigi meistrivõistluste korraldamine mõne teise spordiürituse raames on alati suur au, mis loomulikult lisab põhisündmusele sära ja tähtsust,» ütleb Indrek Kelk, Tartu Rattamaratoni võistluste direktor.
«Kahtlemata saab pühapäeval näha rattarajal tipptegijate põnevat heitlust, kus osalisteks kindlasti Erki Pütsep, Caspar Austa, Alges Maasikmets, Allan Oras, Jaan Kirsipuu, Raido Kodanipork ja teised tuntud Eesti ratturid,» lisab Kelk.

Teiste hulgas startiv Erki Pütsep ütleb samuti, et maratonil selgitatav Eesti meister lisab eelseisvale sõidule kaalu juurde. «Oleks ju uhke sõita järgmisel aastal võistluste auhinnaks olevas sini-must-valges särgis,» lisab mitmete erinevate rattamaratonide esikoha omanikuna tuntud Pütsep.

Eesti Meistrivõistlustel saavad osaleda 19-aastased ja vanemad ratturid, kes omavad kehtivat UCI- litsentsi. Tänase seisuga lähevad pühapäeval meistritiitleid püüdma 147 ratturit. Viimati selgusid Tartu Rattamaratoni rajal Eesti meistrid 2008.aastal. Maratoni võit ning Eesti meistri tiitel läksid toona Jaan Kirsipuule.

SEB 14. Tartu Rattamaraton sõidetakse Lõuna-Eesti maastikuradadel pühapäeval, 18.septembril algusega Otepäält Tehvandi Spordikeskuse staadionilt ning finišipaigaga Elva külje all asuvas Tartumaa Tervisespordikeskuses. 89 km distantsi start on kell 10,  40 km sõitjad istuvad sadulasse kell 13.
Päev enne põhisõite, laupäeval 17.septembril ootavad lapsi Tartus Tähtvere Spordipargis toimuvad TILLUsõit ja MINImaraton. Samal päeval toimub spordipargi BMX-rajal ka 10. Tartu Maastikurattasprint.

Tartu Rattamaraton on ka maailma mastaabis silmapaistev üritus, seistes osalejate arvu poolest kõrvuti selliste tuntud rahvusvaheliste maastikurattamaratonidega nagu Norra Birkebeinerrittet ja Rootsi CykelVasan. Norra maraton toob iga-aastaselt kokku ligi 18 000 osalejat, möödunud kuul toimunud CykelVasan´i radadel pedaalis aga veidi üle 7000 rattasõbra. 2010. aastal oli Tartu Rattamaratoni üritustel kokku 6493 lõpetajat 13 riigist. Pühapäevasele SEB 14. Tartu Rattamaratonile on hetkel registreerunud üle 5000 ratturi 14 riigist.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles