Ferguson: Rooney on nagu valge Pele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wayne Rooney
Wayne Rooney Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpalliklubi Manchester Unitedi peatreener Sir Alex Fergusoni arvates on tema hoolealune Wayne Rooney nagu valge Pele.

ManU läheb tänases Meistrite liiga avamängus vastamisi Portugali klubi Benficaga ja Rooney on praegu suurepärases hoos – 25-aastane inglane on kahes viimases liigamängus teinud kübaratriki, viimati laupäeval Boltoni vastu ning enne seda Arsenali vastu.

Benfica peatreener Jorge Jesus polnud samuti Rooney kiitmisega kitsi, öeldes, et ta on üks paremaid ründajaid, kes Inglismaal kunagi olnud, kirjutab The Sun.

«Tundub, et ta on parim Briti jalgpallur, aga samas ei tundu ta Inglismaa jalgpallurina, vaid pigem Argentina või Brasiilia mängijana.»

Ka Ferguson valas Rooney kiitusega üle. «Minu arvates on ta tüüpiline Briti jalgpallur, viimastel kümnenditel on olnud teisigi Briti mängijaid, kellel on sarnased omadused, mis teevad neid suurepärased jalgpallurid, nagu näiteks Paul Gascoigne, George Best, Bobby Charlton, Denis Law,» rääkis Ferguson. «Sarnasused on see, et poisil on kõvasti julgust, ta tahab kogu aeg mängida ja tal on uskumatu vastupidavus. Aga tal on veel lisaandeid, mis teevad temast erilise mängija.»

«Kui vaadata näiteks Pelet, siis ta oli väga agressiivne ründaja, kes oskas enda eest hoolt kanda ja sama on ka Rooneyga,» jätkas Ferguson. «Rooneyl ja Pelel on palju sarnasusi – tugevus, kiirus, sihikindlus. Aga Rooney on valge, täiesti valge.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles