Vormel-1 on muutumas Renault' siseasjaks

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carlos Tavares
Carlos Tavares Foto: SCANPIX

Mootoritootja Renault' on üha rohkem võimu haaramas kuninglikus vormel-1 sarjas. Lisaks partnerlusele Renault, Williamsi ja Lotuse tiimidega, on firma sõlmimas pikka lepingut Red Bulliga.

Uue lepingu kohaselt toodab Renault' Red Bulli jaoks mootoreid vähemalt 2016. aastani, eelpool mainitud teiste meeskondadega on samuti plaanis pikk leping sõlmida. Vähe sellest, vormeliringkondades sahistatakse, et Renault' on oma hõlma alla võtmas ka viiendat tiimi, HRT-d. Renault tegevdirektor Carlos Tavares kinnitas, et tulevikus võidakse veel rohkemate tiimidega koostöölepinguid sõlmida.

«Meie strateegia pole muutunud,» ütles Tavares Renault Sport'i veebilehel. «Oleme keskendunud mootoritootmisele ning oleme selle üle väga õnnelikud. Auto süda on mootor ja olen rahul, et keskendume sellele elemendile. Oleme selles vallas väga tugevad tegijad ning tulemused räägivad iseenda eest.»

Tavaresi sõnul on tiimide suur huvi märk kvaliteedist.

«Neli tiimi on tahtnud just meie mootoreid ja kuna meil on võimalik neid aidata, siis on seis väga hea. Kui partnereid tuleb juurde, siis meie selle vastu pole. Kui meil on rohkem partnereid, on ka hind odavam,» sõnas Tavares.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles