Euroopa liigast välja visatud Sioni president: Platini tuleks vangi panna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Sioni mängijad
FC Sioni mängijad Foto: SCANPIX

Jalgpalli Euroopa liigast kõrvaldatud Šveitsi klubi FC Sioni presidendi Christian Constantini arvates tuleks Euroopa Jalgpalli Liidu (UEFA) president Michel Platini trellide taha panna.

UEFA kõrvaldas FC Sioni liiga alagrupiturniirilt, kuna nad kasutasid play-off’is Glasgow Celticu vastu mängijaid, kellel puudus sel hetkel mänguluba. Sioni asemel pääses turniirile Celtic.

Kuigi Šveitsi kohus leidis, et UEFA oli ebaõiglane ja peaks Sioni võistlustele ennistama, ei teinud UEFA apellatsioonist välja ning see ajas Sioni esimehe maruvihaseks.

«Michel Platini ei allunud kohtule ning seetõttu tuleks ta nüüd vangi panna. Šveitsi kohtunik otsustas, et meil oli õigus, kuid fakt, et UEFA nägi asju teisiti, polnud minu jaoks üllatus,» vahendab Daily Express Constantini sõnu. «Mida me teha saame, kui UEFA ignoreerib kohtuotsust? Kui tavaline inimene seda teeb, tuleb tal politseinik ukse taha ja ta arreteeritakse. Aga tundub, et UEFA ja FIFA (Rahvusvaheline Jalgpalli Liit – toim) puhul kehtivad teistsugused seadused.»

«Mõlemad alaliidud on lindpriid,» lisas ta. «Lähen nende vastu kohtusse.»

UEFA avalduses seisis, et kuna Šveitsi kohus juhindus oma otsust tehes üksnes FC Sioni argumentidele ega kuulanud ära UEFA-poolset selgitust, jääb kehtima nende algne otsus ehk Sion kõrvaldatakse Euroopa liigast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles