Prantsusmaa lõpetas EMi poolfinaalis Venemaa peo

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tony Parker murrab mööda Anton Pankrašovist,
Tony Parker murrab mööda Anton Pankrašovist, Foto: AP / Scanpix

Kuni tänase EMi poolfinaalini püsis Venemaa korvpallikoondis ainsana kaotuseta. Esimene allajäämine tuli aga nende jaoks kõige ebasobivamal hetkel -  poolfinaalis. 79:71 võit viis Prantsusmaa esimest korda ajaloos EMi finaali.

Pärast võrdset esimest poolaega pääses Prantsusmaa eest kolmandal veerandajal, kui selleks ajaks kolm viga teinud Venemaa superstaar Andrei Kirilenko istus mõned minutid vahetusmeeste pingil.

Prantsusmaa pääses vahepeal juba 12 punktiga juhtima ja kuigi Venemaa jõudis viimasel veerandajal kahel korral viie punkti kaugusele, ei suutnud nad prantslasi murda.

Tony Parker tõi Prantsusmaale 22 punkti Nicolas Batum lisas 19 silma. Venemaa lippu püüdis kõrgel hoida 21 punkti kogunud Kirilenko.

Pühapäevases finaalis kohtub Prantsusmaa tiitlikaitsja Hispaaniaga, pronksi eest võitlevad Venemaa ja Makedoonia.

Hispaania ja Prantusmaa kindlustasid ühtlasi omale pääsme londoni olümpiale. Venemaa, Makedoonia, Leedu ja Kreeka saavad osaleda lisavalikturniiril.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles