HTC vallandas dopinguküttidelt kolm hoiatust saanud Taani ratturi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Rasmussen 2007. aasta Tour de France'il.
Michael Rasmussen 2007. aasta Tour de France'il. Foto: SCANPIX

HTC-Highroad lõpetas lepingu Taani jalgratturi Alex Rasmusseniga, kellelt ei õnnestunud pooleteise aasta jooksul kolmandat korda dopinguproovi võtta, ühtlasi peatas Taani Jalgratta Föderatsioon Rasmusseni litsentsi ja arvas ta välja koduteedel peetava MM-i koondisest, vahendab spordipartner.ee.

Rasmussen teenis kaks esimest hoiatust 2010. aastal Saxo Banki ridadesse kuuludes, kuid ta ei teavitanud oma uut tööandjat sellest.

Rasmussen ütles, et kõik kolm hoiatust olid seotud võistlusväliste testidega, kus ta oli jätnud märkimata oma tegeliku asukoha. Rasmussen teenis esimese hoiatuse mullu veebruaris, kui ei viibinud märgitud kohas, vaid võistles Berliinis.

«Kirjutasin programmi Berliini hotelli asukoha, kuid unustasin vajutada «Send» nuppu. Selgitasin olukorda hiljem ja arvasin, et mu hoiatus tühistati. Seda aga ei tehtud,» ütles Rasmussen.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles