Viljandi Linnajooksuni jääb kolm nädalat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linnajooks.
Viljandi linnajooks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kolm nädalat enne tänavust Viljandi Linnajooksu starti loositakse tänaseks võistlusele registreerunute seast välja need viis õnnelikku, kes pääsevad järgmisel aastal samale jooksule tasuta.

Kolm nädalat enne Eesti vanima linnajooksu starti on end 13,5 kilomeetri pikkusele jooksule ja 10 kilomeetri pikkusele kepikõnnile kirja pannud üle 60 osaleja. Tavapäraselt on Viljandi tänavatel kulgev võistlusele hooaja üks viimaseid rahvajookse ning tänavu on sügisesele linnajooksule oodata ligi 400 osalejat.

Lisaks põhijooksule ja kepikõnnile on väga olulisel kohal ka lastejooksud, mis peetakse enne põhistarti. Kell 10.30 algavatel lastejooksudel on kavas neli vanuseklassi. 5-8aastased lapsed läbivad 450 meetrise ning 9-12aastased lapsed 800 meetrise ringi.

Jooksu korraldajad pakuvad kõigile sel aastal starti tulijatele võimalust osaleda loosimisel, kus pannakse välja kümme tasuta stardikohta järgmise aasta võistlusele. Esimesed viis pääset 2012. aasta jooksule loositakse välja juba kolmapäeval ning ülejäänud viis stardikohta päev enne tänavust võistlust.

56. Viljandi Linnajooksu rada kulgeb sarnaselt eelmisele aastale. Uuenenud rajakaarti ning jooksu profiili saab vaadata aadressil www.sportinfo.ee/linnajooks.

Trass kulgeb mööda sügiseseid Viljandi tänavaid ja parke ning mõlema linnas asuva järve kallast mööda. Start ja finiš on Viljandi kesklinnas, Vabaduse platsil.

Viljandi Linnajooks saab stardi 9. oktoobril kell 12 Vabaduse platsilt. 13,5 kilomeetri pikkuse raja trass on sarnane mullusega ning see kulgeb mööda Viljandi tänavaid ja parke. Septembri lõpuni maksab täiskasvanule osalemine 6 eurot. Veteranid ja noored, kes on sündinud 1993. aastal või hiljem pääsevad jooksma 4 euro eest. Kepikõnnil osalemisele saab end registreerida 3 euro eest. Lastejooks on kõigile tasuta. Lisainfo leiab www.sportinfo.ee/linnajooks või Viljandimaa Spordiliidust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles