Triatleet Ain-Alar Juhanson otsib Youtube'ist abiväge

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Alar Juhanson
Ain Alar Juhanson Foto: Erakogu
Kui viimasel ajal on mitmed riigijuhid pöördunud oma rahva poole Youtube'i kaudu, siis nüüd on selle kanali avastanud ka sportlased – 2008. aasta Eesti parimaks meestriatleediks valitud Ain-Alar Juhanson otsib Youtube'i kaudu abiväge.

Täispika triatloni (3,8km ujumist + 180km rattasõitu + 42km jooksu) maailma absoluutsesse tippu kuuluva mehe senine peasponsor SL Productioni lõpetas pärast kinnisvaramulli lõhkemist sportlase toetamise ning mees reklaamib end nüüd populaarses videoportaalis youtube.com, kirjutab rattaprofid.com.

«55 000 inimest üle maailma võistleb, et kvalifitseeruda Hawaii Ironmani maailmameistrivõistlusele, kuid ainult 1800 pääseb sinna,» teatab raudmees oma pöördumises. «Olen Hawaii Ironmanil osalenud kuus korda. Selle aasta tulemus – maailma 13., kusjuures olin kiireim rattur.»    

«Esimest korda reaalses konkurentsis olles tundsin, et olen suuteline maailmameistriks tulema. Ma tahan seda võistlust võita! Ei, ma võidan, minust saab täispika triatloni maailmameister! Ma olen selleks valmistunud kümme aastat, kokku treeninud ühe võidu nimel 10 000 tundi!» ütleb Juhanson Youtube'i pöördumises.

Juhansoni sõnul on Hawaii Ironmani võitmine tema unistus ja ta ei anna selle täitmise nimel alla.

«Aga ma vajan Sinu abi! Koos oleme pildis ja näitame maailmale, mis puust on tõeline Eesti mees,» pöördus sportlane potentsiaalsete sponsorite poole.

 Juhanson rääkis rattaproffide blogile, et sai idee videoportaali kaudu inimeste poole pöördumiseks president Toomas Hendrik Ilveselt.

«Kuna ajakirjanduses mu tegemistest väga palju juttu ei ole ja sponsori otsimine ka plaanis, siis mõtlesin veidi tänapäevasemaks kogu protsessi teha,» selgitas Juhanson, kelle treeningute toetamist jätkavad praegu Hawaii Ekspress, Eesti Kaitsejõud ja TheTriLife.

«Praeguseks on 10 aastat vaeva nähtud ja kogu must töö tehtud. Jäänud on vaid peaaegu küpseid õunu ladvast noppida,» rääkis raudmees. «See peaks olema hea pakkumine küll.»

Praegu viibib Ain-Alar Juhanson Hispaaniale kuuluval Lanzarote saarel treeninglaagris, et valmistuda uueks hooajaks.

Eesti raudmehe pöördumisest valmis kaks versiooni.

Eestikeelset võib näha siit, ja ingliskeelset siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles