Ateena kangelane Karagounis: kõik on võimalik

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inter Milaano Zlatan Ibrahimovic (vasakul) võitleb palli eest Panathinaikose Simaoga.
Inter Milaano Zlatan Ibrahimovic (vasakul) võitleb palli eest Panathinaikose Simaoga. Foto: AFP / Scanpix

Jalgpalli Meistrite liigas tõi Ateena Panathinaikose poolkaitsja Giorgos Karagounise 69. minuti tabamus Anarthosise vastu Kreeka klubile alagrupivõidu Itaalia gigandi Milano Interi ees.


«See on suurepärane, et suutsime alagrupist edasi pääseda. Eriti magusaks teeb 16 hulka jõudmise see, et suutsime oma alagrupis edestada Milano Interit,» märkis 31-aastane, varem just Interis leiba teeninud Karagounis. «Mul pole selgeid eelistusi selle suhtes, kes meile järgmises ringis vastu tuleb, kõik edasipääsejad on hirmkõvad. Kuid ma usun, et kõik on võimalik isegi tugevaimate klubide vastu.»

Panathinaikose lõpuspurt oli võimas. Esimesest kolmest mängust kogusid kreeklased vaid ühe punkti ning edasipääsulootused olid seetõttu imeväikesed. Teises ringis suudeti aga järjepanu alistada kõik vastased. Esmalt võeti võõrsil Bremeni Werderi ja Milano Interi skalbid ning lõpetuseks oldi just tänu Karagounise tabamusele kodus paremad Küprose klubist Anarthosis.

«Et suutsime pärast halba algust esimeseks tulla, on fantastiline,» rõõmustas aastaid ka kuulsas Inglismaa klubis pallinud brasiillasest keskväljamootor Gilberto. «Tähtsaim on, et me ei lakanud hetkekski endasse uskumast.»

Interi alagrupis teiseks taan­dumine tekitas suurt pahameelt aga nende portugallasest treeneris Jose Mourinhos. Inter kaotas Bremeni Werderile 1:2.

«Bremen jättis meid peapallivõitluses abituks,» nentis Mourinho, kes tunnistas, et teine koht ja eeldatavalt tugevam vastane kaheksandikfinaalis on Itaalia klubile paras palk. «Me ei mänginud oma parimas koosseisus ning raskem oponent järgmises ringis on meile paras. Ise me panime end sellisesse olukorda.»

Ülejäänud neljast alagrupist pääsesid edasi AS Roma, Londoni Chelsea, Madridi Atletivo, FC Liverpool, FC Barcelona ja Lissaboni Sporting.

TABLOO


Meistrite liiga alagrupiturniiri kuues voor:


Roma – Bordeaux 2:0, Chelsea – CFR Cluj 2:1, Panathinaikos – Anorthosis 1:0, Werder – Inter 2:1, Basel – Sporting 0:1, Barcelona – Šahktar 2:3, Marseille – Atletico 0:0, PSV – Liverpool 1:3.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles