Kas Venno murrab end Itaalia või Venemaa liigasse?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Venno
Oliver Venno Foto: Reuters/ScanPix


Kohe-kohe algaval võrkpalli klubihooajal on välisklubis leiba teenivate Eesti meesvõrkpallurite seas jätkuvalt kuumim nimi Oliver Venno. Viimased seitse aastat Saksamaa meistriks kroonitud VfB Friedrichshafeni diagonaalründajal on aeg oma väärtust tõsta ehk teha ilus hooaeg ja teenida magusam leping maailma tippliigas. Kolmas järjestikune aasta Friedrichshafenis tähendaks paigalseisu.


Kui mullu jagas Venno mänguaega Adrian Gontariuga, siis tänavu on tema uueks konkurendiks 27-aastane ja 203 cm pikkune serblane Zoran Jovanovic, kes ei tohiks nii tugev tegija olla.

Võrkpallisõpradele on kahtlemata maiuspaladeks Meistrite liiga alagrupimängud Kaasani Zeniti (Venemaa), Asse-Lenniki Euphony (Belgia) ja Zalau Rematiga (Rumeenia). Play-off’i jõudmine on Friedrichshafenile jõukohane ülesanne.

Eurosarjas saab end proovile panna ka Poola meeskonnas Varssavi Polütehnikum karjääri tegev Ardo Kreek. Challenge Cupi 2. ringis minnakse vastamisi paari Žlobini Metallurg (Valgevene) – Bergeni Nyborg (Norra) võitjaga. Hiljuti lõppenud EMil Eesti koondise parimaks mängijaks tõusnud Kreegiga arvestatakse kui põhimehega ja tal on suurepärane võimalus oma aktsiaid tõsta.

Esmakordselt klubi ajaloos jõudis eurosarja Raimo Pajusalule ja Keith Pupartile palka maksev Rennes’i Volley, kes Challenge Cupi 2. ringis kohtub endast nõrgema Humenne Chemesiga (Šveits). Eesti koondislased peaksid kõigi eelduste kohaselt kuuluma algkoosseisu ja jõudmine Prantsuse liiga esiviisikusse on miinimumeesmärk.

Itaalia esiliigas jätkavate Eerik Jago ja Kardo Kõresaare meeskonna Milano CheBanca ja Loreto Energy Resourcesi unistus on tõusta maailma tugevaimasse liigasse Serie A1, kuid Postimehe hinnangul pole nende klubide koosseisud sihi täitmiseks piisavalt tugevad. Eesti fänne erutavad aga rohkem küsimused, kas Kõresaar murrab end teisel aastal põhikoosseisu ja kas Jago kevadel opereeritud jalg peab koormusele vastu.

Raske uskuda, et esimese Eesti võrkpallurina Türgi meistriliigas kaasa tegeva Kert Toobali tööandja Sivasi 4 Eylül Belediye kõrgete kohtade jagamisse sekkub. Huvitava kogemuse osaliseks saab sidemängija kindlasti ja põnevate lugude kuulamiseks tuleb ohtralt aega varuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles